Kviečiame susipažinti su idealių čeburekų receptu, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Jokių sunkumų. Viskas paprasta ir greita. Čia yra reikalingi produktai:
- 500 g miltų;
- 1 šaukštelis druskos;
- 30 ml aliejaus;
- 250 ml soda.
Įdarui:
- 400 g maltos mėsos;
- 200 g bulvių;
- 150 g svogūnų;
- 80 ml vandens;
- druskos, pipirų
Miltus ir druską persijokite į dubenį, supilkite sviestą ir gazuotą vandenį. Tešlą išmaišykite rankomis. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite pusvalandį. Per tą laiką pasigaminkite įdarą. Bulves sutarkuokite ir suberkite į faršą. Tą patį padarykite su svogūnais. Produktus pasūdykite, pipiruokite ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir rankomis gerai išminkykite įdarą.
Tešlą padalinkite į 50 g svorio gabalėlius, uždenkite maistine plėvele ir palikite 5-7 minutes. Tada kiekvieną rutulį susukite į plokščią pyragą. Ant vienos pusės dėkite įdarą, ant viršaus uždenkite kitą pusę. Formuokite pyragėlius sandariai užspaudę kraštus.
Kruopščiai įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite pyragus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Galite mėgautis patiekalu.