Ingredientai:
- armėniškas lavašas – 1 vnt.
- Lydytas sūris „Kreminis“ – 200 g
- Česnakai – 3 gvazdikėliai
- Krabų lazdelės – 100 g
- Krapai (žalumynai) – pusė ryšulio
- saulėgrąžų aliejus (rafinuotas) – 3 šaukštai. l.
- Vištienos kiaušiniai – 2 vnt.
- Kvietiniai miltai – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Išimkite krabų lazdeles iš pakuotės ir smulkiai supjaustykite.
Česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka.
Smulkiai supjaustykite nuplautus ir išdžiovintus krapus.
Dubenyje sumaišykite minkštą kreminį sūrį su tarkuotu česnaku iki vientisos masės.
Supjaustykite pita duoną į 4 vienodus stačiakampius.
Sūrio mišinį tolygiai užtepkite ant pirmojo sluoksnio.
Sūrį pabarstykite krapais, tada paskirstykite susmulkintas krabų lazdeles.
Viršų uždenkite antruoju pita duonos lakštu ir pakartokite įdarą. Taip darykite su visais sluoksniais, paskutinį sluoksnį uždenkite pita duona ir lengvai paspauskite.
Aštriu peiliu supjaustykite gautą „puftų briketą“ mažais gabalėliais.
Kiaušinius išplakite su miltais iki vientisos masės.
Kiekvieną gabalėlį pamerkite į kiaušinių mišinį.
Kepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Sudėkite skrebučius ant lėkštės ir patiekite karštus. Tai universalus užkandis, kuris papuoš bet kokį stalą.
Gero apetito!