Trapūs sausainiai iš šaldytų uogų: viduje esantis įdaras tampa minkštesnis už bet kokį kremą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Galbūt radome patį paprasčiausią trapių sausainių receptą su dvigubu įdaru – uogomis ir riešutais. Ingredientai tokiam desertui beveik visada jau po ranka. Ir nors desertas ruošiamas paskubomis, jį mėgsta visi be išimties.

Ingredientai:

kiaušinis – 1 vnt.
cukrus – 100 g
druska – žiupsnelis
vanilinas – ant peilio galo
bekvapis augalinis aliejus – 100 ml
miltai – 300-350 g
kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
šaldytos uogos (pavyzdžiui, raudonieji serbentai) – 200 g
cukrus įdarui – 50 g
krakmolas – 1 šaukštelis. l.
graikiniai riešutai (arba kokoso drožlės) – 50 g
cukraus pudros – pabarstymui
Paruošimas:

Dubenyje sumaišykite kiaušinį, cukrų, druską ir vaniliną, gerai išmaišykite. Supilkite augalinį aliejų ir vėl išmaišykite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, pirmiausia mažomis porcijomis, o paskui visus likusius miltus. Užminkykite minkštą tešlą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui. Įdarui į puodą suberkite šaldytas uogas ir cukrų. Virkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, apie 10 minučių.

Suberkite krakmolą, išmaišykite ir palaikykite ant viryklės dar 30 sekundžių. Nukelkite nuo ugnies, mišinį lengvai sutrinkite trintuvu, tada įmaišykite susmulkintus riešutus. Patogumui įdarą galima perkelti į konditerinį maišelį. Atvėsusią tešlą iškočiokite į stačiakampį sluoksnį ir perpjaukite į tris dalis.

Į kiekvienos juostelės vidurį dėkite įdarą, tada uždarykite tešlos kraštus, prispauskite juos ir apverskite siūle žemyn. Supjaustykite gabalėliais, po kiekvieno pjūvio kruopščiai nuvalykite peilį. Paruoštus perkelkite į kepimo skardą su pergamentu ir kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.