Bandelės su švelnia sluoksniuota tešla, traškiu užpilu ir kvapniomis razinomis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Tešlos paruošimas:

  • Miltai – 320-330 g
  • Pienas – 200 ml
  • Cukrus – 50 g
  • Kiaušinis – 1 vnt.
  • Sviestas – 50 g
  • sausos mielės – 5 g
  • vanilinis cukrus – 8 g
  • Druska – pagal skonį

Įdarui:

  • Sviestas – 80 g
  • Miltai – 120 g
  • Cukrus – 100 g
  • Razinos – 100 g

Tepimui:

  • Kiaušinis – 1 vnt.

Paruošimas:

Į šiltą pieną įpilkite mieles ir 1 valgomąjį šaukštą. l. Sachara. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad suaktyvėtų mielės.

Dubenyje sumaišykite kiaušinį su cukrumi.

Supilkite ištirpintą sviestą ir tešlą, tada įberkite šiek tiek miltų. Sumaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus, minkydami tešlą iš pradžių dubenyje, o po to ant stalo, kol ji taps minkšta ir elastinga.

Tešlą suapvalinti, sudėti į riebalais išteptą dubenį, uždengti plėvele ir palikti šiltoje vietoje 1,5 val.

Nuplautas ir džiovintas razinas sumaišykite su cukrumi, miltais ir šaltu sviestu. Sutrinkite iki trupinių.

Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį sluoksnį.

Iš vienos pusės dėkite pusę įdaro, perlenkite tešlą per pusę, užspauskite kraštus ir iškočiokite.

Pakartokite procesą su likusiu įdaru.

Tešlą supjaustykite stačiakampiais, priešingus kraštus suspauskite.

Padėkite bandeles ant kepimo skardos, uždenkite plėvele ir palikite 30 minučių.

Bandeles aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite likusiais trupiniais.

Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

Bandelės paruoštos! Mėgaukitės subtiliais pyragaičiais su aromatinga arbata.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.