Stiklinė kefyro ir vienas kiaušinis! Pusryčiai per kelias minutes!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pusryčiai per kelias minutes!

Siūlome skanių ir sveikų pusryčių receptą per kelias minutes. Iš tešlos, užpildytos sūriu ir žolelėmis, formuojame trikampius. Kepame aliejuje ir gauname pilną patiekalą pyragėlių pavidalu. Dėl minkštos tešlos jie pasirodo švelnūs, erdvūs ir purūs. Kepant varškė visiškai ištirpsta, todėl įdaras pasirodo labai sultingas, svarbiausia valgyti patiekalą šiltą.

Ingredientai:
Kefyras 300 g
Druska 1 žiupsnelis
Cukrus 1 arb
Vištienos kiaušinis 1 vnt
Miltai 370 g
Kepimo milteliai 1 arb
Rauginto pieno varškė vidutinio riebumo 120 g
Kieta varškė 80 g
Žalieji – pagal skonį
Druska pagal skonį
Malti juodieji pipirai – pagal skonį

Paruošimas:
Kefyrą pašildykite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje, jis turi būti šiltas.
Išmaišykite mišinį iki vientisos masės, tada palaipsniui suberkite per sietelį persijotus miltus. Rankomis minkykite tirštą ir minkštą tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.

Šiuo metu paruoškite įdarą. Kietąjį sūrį sutarkuoti stambia tarka, sumaišyti su fermentinio pieno sūriu, įdėti smulkintų šviežių žolelių. Mišinį pabarstykite druska ir maltais pipirais, gerai išmaišykite.

Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į apvalų sluoksnį. Ant tešlos žiedo peiliu nubrėžkite vienodus trikampius. Ant kiekvieno uždėkite įdarą.

Uždenkite įdarą antruoju tešlos sluoksniu, spausdami išilgai kraštų. Supjaustykite gaminius į atskirus trikampius.

Ant ugnies įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite gabalėlius ratu. Kepkite juos ant vidutinės ugnies uždengę šonus. Jie turi gerai iškilti ir ruduoti.

Nuvalykite riebų sluoksnį servetėle ir patiekite prie stalo mūsų pyragus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.