Ingredientai:
- Svogūnai – 1 vnt.
- Granatai – 1/2 vnt. (dekoravimui)
- Pievagrybiai (ar kiti grybai) – 250 g
- Sūris – 70 g
- virti kiaušiniai – 3 vnt.
- Vištienos filė – 200 g
- Alyvuogės – 2 vnt. (dekoravimui)
- Majonezas – pagal skonį
- Žalumynai – papuošimui
- Druska, pipirai – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 2 šaukštai. l.
Išeiga: 6 porcijos
Paruošimas:
- Vištienos filė išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje. Leiskite atvėsti tiesiai sultinyje.
- Kietai išvirkite kiaušinius ir atvėsinkite.
- Svogūnus ir grybus supjaustykite mažais kubeliais.
- Kepkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, įberkite druskos ir pipirų.
- Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais arba atskirkite pluoštais.
- Sumaišykite su keptais grybais.
- Kiaušinius susmulkinkite, 2 baltymus ir 1 trynį palikite papuošimui.
- Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, pjaustytus kiaušinius, vištieną ir grybus.
- Įpilkite druskos, majonezo ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Padėkite salotas ant plokščios lėkštės, suformuokite kumštinės pirštinės formą.
- Ant kumštinės pirštinės viršaus padarykite „gyvatę“, kuri žvilgčios.
- Uždenkite „kumštinę” granatų sėklomis.
- Manžetei naudokite smulkiai tarkuotą kiaušinio baltymą.
- Papuoškite gyvatę smulkiai tarkuotu tryniu ir kapotomis žolelėmis.
- Supjaustykite alyvuoges, kad pamatytumėte gyvatės akis ir kontūrus.
- Iš granato žievelės nupjaukite gyvatės liežuvį.
- Iš sūrio iškirpkite dekoratyvinius elementus, tokius kaip „karūnėlė“.
- Pridėkite žalumynų, kad užbaigtumėte dekorą.
Gero apetito ir laimingų Naujųjų metų!
