Šiuo patiekalu visada nustebinu savo svečius. Salotos „Princas” ant šventinio stalo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

„Prince“ salotos su jautiena – tai skanus patiekalas, išsiskiriantis ne tik darniu ingredientų deriniu, bet ir elegantiška išvaizda, todėl tai tikra puošmena bet kuriam stalui. Šios salotos sulaukė didelio populiarumo dėl savo universalumo ir lengvo paruošimo, todėl jas lengva priderinti prie skirtingų skonių ir pageidavimų.

Salotų pagrindas – jautiena, kuri dažnai naudojama įvairiuose kulinariniuose receptuose.

Šio patiekalo kilmę galima sieti su rusiškos virtuvės tradicijomis, kur salotos vaidino svarbų vaidmenį ant stalų, ypač per šventes ir šeimos šventes. Pavadinimas „Princas“ pabrėžia šių salotų, kurios gali nustebinti savo skoniu ir pateikimu, rafinuotumą ir patrauklumą.

Ingredientai:

virta jautiena – 400 g;
Majonezas – 100 g;
Grietinė – 100 g;
Citrinų sultys – 1/2 šaukštelio;
Garstyčios – 1/2 šaukštelio;
Druska – žiupsnelis;
Marinuoti agurkai – 200 g;
Kietasis sūris – 200 g;
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Graikiniai riešutai – 100 g.
Princo salotų paruošimas:

Virtą jautieną supjaustykite mažais gabalėliais. Majonezą sumaišykite su grietine, citrinos sultimis, garstyčiomis ir druska.

Sudėkite ingredientus į jautieną ir gerai išmaišykite.

Įdėkite jautieną į kepimo žiedą ir sutankinkite. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir dėkite ant mėsos sluoksnio, aptepkite padažu.

Raugintus agurkus smulkiai supjaustykite ir dėkite ant sūrio sluoksnio, aptepkite padažu. Toliau virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir taip pat sudėkite ant agurkų sluoksnio.

Kiaušinių sluoksnį aptepkite padažu ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.

Rezultatas – paprastos ir skanios „Prince“ salotos. Puikiai tinka patiekti per šventes.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.