„Moteriškos silpnybės“ salotos su vištiena ir džiovintomis slyvomis – tai išskirtinis ir sotus patiekalas, kuriame idealiai dera sodrus švelnios vištienos skonis ir salstelėjusi slyvų nata. Šios salotos tapo tikra klasika ant šventinio stalo ir puikiai tiks įvairioms šventėms – nuo gimtadienių iki Naujųjų metų vaišių.
Vištienos mėsa, turinti minkštą tekstūrą ir daug baltymų, suteikia salotoms sotumo ir sotumo. Jis lengvai virškinamas ir puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl yra universalus daugelio kulinarinių eksperimentų pagrindas.
Slyvų pridėjimas ne tik suteikia saldumo ir sodraus skonio, bet ir praturtina patiekalą vertingomis maistinėmis medžiagomis.
Be to, jo ryški spalva ir tekstūra suteikia patrauklumo ir paverčia salotas tikru centriniu elementu.
Ingredientai:
Virtos vištienos mėsa – 300 g;
Rūkytos slyvos – 100 g;
Pievagrybiai – 250 g;
Agurkai – 1 vnt.;
Petražolės – krūva;
Korėjos morkos – 200 g;
Majonezas.
Salotų „Moteriškas silpnumas“ paruošimas:
Grybus supjaustykite nedideliais griežinėliais ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis. Virtą vištieną padalinkite į pluoštus ir dėkite į pirmą salotų sluoksnį, patepkite majonezu.
Smulkiai supjaustykite džiovintas slyvas ir kartu su grybais uždėkite antruoju sluoksniu ant vištienos. Agurką supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite petražoles ir dėkite ant grybų sluoksnio, patepto majonezu.
Sutepkite agurkų sluoksnį ir uždėkite ant jo korėjietiškas morkas.
Pasirodo, tai paprastos, bet skanios salotos. Pasirinktinai galite papuošti, pavyzdžiui, mažais keptais grybukais.