5 minučių pyragai: kepkite, kol virdulys verda. Greitai gaminu tik pagal šį receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tai universalus pyragų receptas su kefyru ir visiškai be mielių. Rezultatas yra labai minkštas ir erdvus pyragas, žadinantis apetitą ir sotus.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras, 400 ml;
druskos ir soda po 1 šaukštelį;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
citrinos rūgšties ketvirtadalis šaukštelio;
kiaušiniai, 2 vnt;
miltai, 650 g;
augalinis aliejus, 3 šaukštai.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

bruknių arba naya uogų, 500 g;
cukraus, 100 g arba pagal skonį;
krakmolo, 1 valgomasis šaukštas;
citrinos rūgšties, trečdalis šaukštelio.
Virimo procesas

Į kambario temperatūros kefyrą įpilkite druskos ir cukraus, sodos, kiaušinių, augalinio aliejaus ir citrinos rūgšties, kuri padeda sodai greičiau reaguoti rūgščioje aplinkoje ir pyraguose neliks sodos skonio.

Miltus persijokite ir į didžiąją dalį supilkite skystus ingredientus.

Išminkykite tešlą ir, jei reikia, įberkite likusių miltų, o gal ir daugiau. Uždenkite tešlą ir palikite 15 minučių.

Į keptuvę suberkite uogas, cukrų ir krakmolą. Maišykite, kol uogos išskirs sultis, įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties, kad išsaugotumėte ryškią įdaro spalvą.

Padalinkite tešlą į 18 kolobokų ir suformuokite pyragėlius su įdaru.

Kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus ant silpnos ugnies.

Net ir kitą dieną šie pyragėliai bus švieži, minkšti ir purūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.