Su šiuo pyragu susiduriu gana retai, kažkodėl daugelis šeimininkių jo negamina, bet dėl geros priežasties: jis labai subtilus, originalaus ir nepamirštamo skonio, kurio negalima supainioti su niekuo kitu. Čia kaip su Švarcvaldo tortu – viskas labai atpažįstama, torto niekada nesupainiosi su kitu desertu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pienas, 200 ml;
malta paukščių vyšnia, 120 g;
miltai, 160 g;
kepimo milteliai, 10 g;
kiaušiniai, 2 vnt;
cukraus, 200 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
riebi grietinėlė, 400 ml;
cukraus pudros, 5 v.š.;
citrinos sulčių, 1 a.š.
Virimo procesas
Pieną užvirinkite.
Maltą paukščių vyšnią sumaišykite su karštu pienu iki vientisos masės.
Kiaušinius sumaišykite su žiupsneliu druskos ir cukrumi, išplakite iki purumo ir tirštumo.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir plakite iki vientisos masės
Paukščių vyšnių masę sumaišykite su tešla iki vientisos masės.
Formą ištepkite aliejumi, išpilkite tešlą ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, tačiau pasirengimą patikrinkite iešmu.
Biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į kelis torto sluoksnius. Nupjaukite kraštus ir trintuvu paverskite trupiniais.
Kremui šaltą grietinėlę sumaišyti su cukraus pudra ir išplakti iki purumo, supilti citrinos sultis ir išplakti.
Formuojame tortą, pyragėlius patepame kremu, kraštus ir viršų patepame kremu ir pabarstome trupiniais.
Taip pat pagal skonį galite papuošti šokoladu arba pasigaminti rudą kremą ir ant viršaus išspausti skirtingus raštus.
Tortą padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Labai subtilus, neįtikėtinai aromatingas desertas su erdviu kremu tikrai nustebins jūsų svečius ir jie iškart paprašys šio paprasto recepto.