Tai pati skaniausia ir universaliausia tešla keptiems pyragams, beveik neįsigeria aliejaus, gerai kyla ir tolygiai kepa, yra labai skani ir minkšta, puikiai išlaiko formą ir gali būti derinama su įvairiais įdarais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šiltas vanduo, 500 ml;
miltai, 800 g;
augalinis aliejus, 50 ml;
cukrus, 50 g;
šviežios mielės, 25 g arba maišelis sausų;
druskos, 15 g.
Virimo procesas
Pagal šį receptą pirmą kartą minkant tešla bus lipni, labai minkšta ir lanksti. Taip ir turi būti, todėl nereikėtų iš karto dėti daugiau miltų nei nurodyta recepte. Miltų galite dėti tik tada, kai masė pasirodys visiškai skysta ir tiesiog pasiskirstys ant stalo.
Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, dalį miltų, viską gerai išmaišykite ir uždenkite. Tešla turi kurį laiką stovėti.
Miltus persijokite, sumaišykite su druska ir dalimis suberkite į tešlą, supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą. Minkykite tešlą mažiausiai 10 minučių.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Pyragėlius geriau formuoti rankomis pateptomis augaliniu aliejumi ir ant stalo, kurio paviršius taip pat pateptas aliejumi.
Tiesiog pabandykite pasigaminti šią tešlą ir ji tikrai taps vienu mėgstamiausių variantų.