Kalėdų išvakarėse kiekviena šeimininkė planuoja šventinio stalo meniu, kuriame bus daugybė įdomių ir skanių patiekalų. Siūlome paruošti sluoksniuotą salotą, suformuotą ir papuoštą eglutės forma.
Šios salotos pasižymi gaiviu saldžiarūgščiu skoniu, kurį suteikia obuoliai, kiviai ir korėjietiškos morkos. Kaip mėsos ingredientą naudojame švelnią vištienos filė. Tokios ryškios salotos taps jūsų šventinio stalo akcentu.
Ingredientai:
– Vištienos filė – 200 g
– Korėjietiškos morkos – 150 g
– Vištų kiaušiniai – 3–4 vnt.
– Obuolys – 1–2 vnt.
– Kietasis sūris – 100 g
– Majonezas – pagal skonį
– Kiviai – 2–3 vnt.
– Šviežios spanguolės – pagal skonį
Paruošimas:
1. Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje iki minkštumo. Virimo laikas – 20 minučių nuo vandens užvirimo.
2. Atvėsusią vištieną supjaustykite mažais kubeliais. Paimkite ovalios formos plokščią lėkštę ir pradėkite formuoti salotas. Apatinį sluoksnį sudėkite iš vištienos, suformuodami trikampį. Jei reikia, koreguokite formą pagal visus sluoksnius. Vištieną aptepkite majonezu.
3. Korėjietiškas morkas nuspauskite nuo marinato, ilgesnes juosteles supjaustykite į kelias dalis. Morkas dėkite ant vištienos, užtepkite majonezo tinklelį. Jei nemėgstate korėjietiškų morkų, naudokite virtas paprastas morkas.
4. Kiaušinius išvirkite kietai, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Dėkite sluoksnį ant morkų ir taip pat aptepkite majonezu.
5. Obuolį nulupkite, pašalinkite sėklas ir vidines gyslas. Geriausiai tiks žali, saldžiarūgščio skonio obuoliai. Mėsą stambiai sutarkuokite ir dėkite kitą sluoksnį. Aptepkite majonezu.
6. Sūrį smulkiai arba vidutiniškai sutarkuokite ir užberkite ant obuolių sluoksnio. Šio sluoksnio majonezu tepti nereikia.
7. Kivį nulupkite, minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais. Dėkite ant sūrio sluoksnio, šiek tiek persidengiant vienas su kitu. Šonines salotų dalis taip pat padengkite kivio griežinėliais. Rankomis suformuokite salotas į tvarkingą trikampį, primenantį eglutę.
8. Salotas padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad sluoksniai susigertų. Kad viršutinis sluoksnis neišdžiūtų, uždenkite salotas maistine plėvele. Prieš patiekdami papuoškite šviežia petražole prie pagrindo, viršuje uždėkite spanguolių, raudonųjų serbentų ar granatų sėklų.