Trapios tešlos pyragas, labai minkšta ir trapi tešla kartu su aromatingu ir gaiviu įdaru iš šviežių ar šaldytų uogų ar vaisių, tai tiesiog nuostabus pyragas pusryčiams.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušiniai, 4 vnt;
cukrus, 350 g;
žiupsnelis druskos;
vanilinas pagal skonį;
sviestas, 200 g;
grietinė, 400 g;
miltai, 450 g;
kepimo milteliai, 3 šaukšteliai;
bet kokių uogų ar vaisių įdarui.
Virimo procesas
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, vanile ir masę sutrinkite šluotele.
Supilkite ištirpintą, bet atvėsusį sviestą, grietinę arba kefyrą ir maišykite iki vientisos masės.
Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, supilti į skystą pagrindą ir užminkyti minkštą ir tirštą tešlą.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Supilkite tešlą ir išlyginkite.
Imk bet kokias uogas – braškes, mėlynes ir pan. arba vaisių, supjaustytų gabalėliais. Uogas ir vaisius geriau paruošti iš anksto, supjaustant juos gabalėliais, kad susidarytų sultys, kurias reikia nusausinti.
Ant viršaus sudėkite uogas.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 50 minučių, bet pažiūrėkite į savo orkaitę ir patikrinkite pasirengimą pagaliuku.
Gatavą pyragą atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. Tokiam puriam biskvitui su uogų įdaru. Puikiai tiks grietinė, plakta su milteliais.