Greiti lavašo pyragėliai be minkymo tešlos su įvairiais įdarais. Viskas labai greitai, todėl šis receptas tinka pusryčiams ir greitam užkandžiui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
plonas lavašas, 4 vnt;
maltos vištienos, 500 g;
svogūnas, 2 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
kiaušiniai, 3 vnt;
grietinės, 2 v.š.
Virimo procesas
Naudokite bet kokį faršą, aš naudojau vištieną, nes ji greitai iškepa.
Faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, pipirų ir prieskonių mišiniu, kurį naudojate maltai mėsai. Galite pridėti žolelių ir minkšto sviesto, kad įdaras būtų sultingas ir švelnus.
Ant stalo išdėliojame pitos duoną ir ištepame plonu faršo sluoksniu, uždengiame antru pitos duonos lakštu ir supjaustome porcijomis kvadratėliais.
Lygiai taip pat antrą pitos duonos lakštą patepkite malta mėsa ir uždenkite kitu. Supjaustykite aštriu peiliu, kad pita duona nesuplyštų.
Kiaušinius plakite plaktuvu su grietine arba pienu. Druska pagal skonį.
Kiekvieną gabalėlį įmerkite į kiaušinių mišinį ir kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Tai yra paprasti pyragaičiai, kuriuos gaminsite. Taip galima naudoti kitus įdarus ir gaminti pyragėlius su bulvėmis, kepenėlių paštetu, grybais ir svogūnais bei kitais gardžiais gaminiais.