Pomidorai česnakų marinate pasirodo saldūs, aštrūs ir labai skanūs. Kasmet ruošiame tokius preparatus ir iki pavasario rūsyje nieko nelieka.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pomidorai;
česnakai, 1 – 2 galvutės;
vandens, 2 l;
cukrus, 150 g;
druskos, 1,5 šaukštelio;
actas 70%, 1,5 a.š.
Virimo procesas
Pomidorus rinkitės kietus, o ne minkštus, kad apdorojus verdančiu vandeniu jie nevirstų tyrele.
Paruošiame stiklainius ir kartu su dangteliais sterilizuojame.
Trys česnakai ant vidutinės trintuvės. Kiekvienam 1 litro stiklainiui reikės 1 kupino šaukšto tarkuoto česnako.
Pagal skonį į stiklainius galima įdėti ir aitriosios paprikos gabalėlių.
Pomidorus sudėkite į stiklainius, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždenkite dangteliais. Palikite 20 minučių.
Pomidorus galite dėti sveikus, dantų krapštuku pradurdami ties stiebu arba perpjaudami į dvi dalis.
Supilkite vandenį iš skardinių į keptuvę, tik tuo atveju įpilkite dar 100 ml vandens, įberkite druskos, cukraus ir užvirkite.
Pabaigoje supilti actą, minutę pavirti ir marinatą supilti į stiklainius.
Į pomidorus suberkite česnaką, užpilkite marinatu ir užsukite dangtelius.
Stiklainius apverskite, apvyniokite ir palikite, kol atvės.
Konservus laikome bet kurioje vėsioje ir tamsioje vietoje.
Gamindami marinatą atminkite, kad recepte ingredientai pateikiami 2 litrams vandens ir turėtumėte teisingai apskaičiuoti marinato kiekį.
Pomidorai gaunami natūralaus marinuotų daržovių skonio, ryškaus česnakinio skonio ir aromato. Jei norite, pridėkite mėgstamų prieskonių ir žolelių.