Baklažanai yra universali neutralaus skonio daržovė, todėl jie visi naudojami kaip grybų ar mėsos patiekalų pagrindas. Šiandien siūlau jums originalų „mėsos“ receptą – šventinius suktinukus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :
baklažanai, 3 vnt;
morkos, 2 vnt;
svogūnas, 1 vnt;
saldžiosios paprikos, 1 vnt;
ryžiai, 300 g;
pomidorų padažas, 250 ml;
parmezano sūrio ar kito, 50 g;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės, augalinis aliejus.
Virimo procesas
Rinkitės ilgus baklažanus, kad galėtumėte patogiai juos supjaustyti ilgomis ir plonomis riekelėmis, kurias vėliau gerai susuktumėte į suktinukus su įdaru.
Pamirkykite baklažanų juosteles vandenyje ir druskoje 10 minučių, tada nusausinkite vandenį ir nuvalykite jas popieriaus juostelėmis.
Juosteles patepkite augaliniu aliejumi ir dėkite ant kepimo skardos, pagal skonį pabarstykite druska, pipirais ir įvairiais prieskoniais.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Leiskite atvėsti.
Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka, o daržoves pakepinkite augaliniame aliejuje keptuvėje, kol suminkštės.
Suberkite nuplautus ryžius, išmaišykite, druską ir pipirus. Suberkite ryžiams skirtus prieskonius, užpilkite trupučiu karšto vandens ir 15 – 20 minučių troškinkite ryžius su daržovėmis po dangčiu ant silpnos ugnies.
Leiskite atvėsti.
Ant kiekvienos baklažanų juostelės uždėkite ryžių įdaro ir susukite į ritinėlius.
Formos dugną patepkite pomidorų padažu, išdėliokite suktinukus ir padažą užpilkite ant kiekvieno sluoksnio.
Viršutinį sluoksnį pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Iš šių daržovių suktinukų galite pasigaminti bet kokį garnyrą, ar tai būtų bulvių košė, ar grikių košė – pasirodo labai skanu.