Deruny galima pasigaminti ne tik iš bulvių, bet ir į jas įpylus skanaus įdaro bei gauti apetitą keliantį ir sotų patiekalą. Šiandien gaminu su cukinijomis.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
bulvės, 3 vnt;
cukinijos, 1 vnt;
svogūnas, 2 vnt;
druska, pipirai, raudonėliai, aromatinės žolelės, žolelės;
sūris, 100 g;
miltai, 300 g;
kiaušinis, 1 vnt;
grietinės, 1 a.š.
Virimo procesas
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Cukinijas geriau paimti jaunas, kad neliktų stambių sėklų, sutarkuoti stambia tarka ir išspausti skysčio perteklių.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite, kol pusiau iškeps, suberkite cukinijas ir troškinkite, kol suminkštės. Druskos ir pipirų, pagal skonį įberkite prieskonių ir žolelių.
Suberkite tarkuotą sūrį, išmaišykite ir troškinkite porą minučių. Leiskite atvėsti.
Bulves pasukite į tyrę, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, grietinę, pagal skonį pasūdykite. Užminkykite tešlą.
Formuojame pyragėlius – čeburekius su cukinijų ir sūrio įdaru.
Kepkite juos augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies iki auksinės rudos spalvos.
Pyragai pasirodo minkšti, skanūs ir labai sotūs. Įpilkite į juos grietinės padažą su krapais ir česnakais, saldžias garstyčias. Šie pyragėliai labai skanūs su troškintais kopūstais, grybais, virtos vištienos gabalėliais, lydytu sūriu su žaliais svogūnais, sūdytu varškės sūriu.