Skvošo ikrai žiemai nuo vaikystės. Palepinkite save ir savo artimuosius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų ikrai pagal šį receptą pasirodo labai tiršti, sodraus aromato, subtilios tekstūros ir ryškaus aromato.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 2 kg;
svogūnai ir morkos po 1 kg;
pomidorų pasta, 150 g;
druskos, 2 v.š.;
cukraus, 4 šaukštai;
augalinis aliejus, 200 g;
actas 70%, 1 šaukštelis;
vandens, 200 – 250 ml.
Virimo procesas

Morkas supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę su vandeniu, suberkite cukrų, išmaišykite ir troškinkite apie 10 minučių po dangčiu.

Cukiniją supjaustykite kubeliais, pagal skonį paimkite aitriosios paprikos ir susmulkinkite.

Į morkas dedame cukinijas, išmaišome, suberiame svogūnų kubelius, išmaišome.

Suberkite aitriąją papriką, išmaišykite ir troškinkite, kol suminkštės.

Įpilkite pomidorų pastos, augalinio aliejaus ir atidarę dangtį troškinkite 10 minučių.

Įberkite druskos, išmaišykite ir ragaukite, jei reikia, įdėkite dar.

Supilkite actą, jei imsite 9%, reikės 50 ml.

Masę sutrinkite trintuvu, užvirkite, virkite 5 minutes.

Sudėkite ikrus į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir palikite atvėsti.

Tokie ikrai laikomi rūsyje ir sandėliuke.

Preparato skonis subalansuotas, aštrumą galite reguliuoti patys, įberdami daugiau ar mažiau pipirų, galite įdėti česnako, petražolių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Naujas skanių pyragų receptas! Iškart nušlavė nuo stalo
Patiko? Pasidalink! Ačiū.