Bulvių ir vištienos salotos – patiekalas, tapęs tikra klasika ant sovietinių žmonių stalų. Sujungia lengvą paruošimą, prieinamus ingredientus ir neįtikėtinai skanius rezultatus. Šios salotos puikiai tiks ir kasdieniams pietums, ir šventinei vakarienei, džiugindamos svečius sodriu skoniu.
Pagrindiniai šių salotų komponentai yra virtos bulvės ir vištiena.
Bulvės suteikia patiekalui sodrumo ir sodrumo, o vištiena – lengvumo. Atsižvelgiant į pageidavimus ir kulinarines tradicijas, į šį pagrindinį rinkinį galima pridėti įvairių ingredientų: kiaušinių, sūrio, žolelių ir įvairių padažų, tokių kaip majonezas ar grietinė.
Paruoškime biudžetines salotas šventei
Ingredientai:
Virtos bulvės – 2 vnt.;
Druska – ⅓ šaukštelio;
Vištienos filė – 200 g;
Svogūnai – ½ gabalo;
Kiaušinio trynys – 4 vnt.;
Sūris – 70 g;
Kiaušinio baltymas – 4 vnt.;
Majonezas.
Salotų paruošimas:
Vištienos filė iš anksto išvirkite pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite į salotų dubenį.
Kiekvieną salotų sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais ir padėkite ant bulvių sluoksnio.
Smulkiai supjaustykite svogūną ir padėkite ant mėsos sluoksnio. Smulkia tarka sutarkuokite trynius ir pabarstykite jais svogūnų sluoksnį.
Sūrį taip pat sutarkuojame smulkia tarka, juo padengiame trynio sluoksnį. Baltymus sutarkuokite ant sūrio sluoksnio stambia tarka, netepkite jų majonezu.
Tai skanios paprastos salotos, kurias galima papuošti žolelėmis, kukurūzais ir kitais ingredientais. Šio patiekalo paruošimas netrunka ilgai, bet puikiai atrodys šventinėje vaišėje.