Skaniausia ir sultingiausia mėsa prancūziškai. Tik taip gaminu šventems

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa prancūzų kalba yra populiarus patiekalas, kuris tapo ikoniniu sovietinėje virtuvėje ir toliau užima savo vietą ant šventinių stalų, taip pat kasdieniame gaminime. Nepaisant savo pavadinimo, šis patiekalas nėra tiesiogiai susijęs su prancūzų virtuve, o yra tradicinių mėsos troškinių, kuriuos galima rasti įvairiose kulinarinėse tradicijose, variacija.

Yra daug versijų apie patiekalo kilmę ir pavadinimą. Viena hipotezė, kad jos receptas galėjo atsirasti Rusijoje septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose, kai prancūzų virtuvė išpopuliarėjo tarp gurmanų, taip pat sovietiniuose restoranuose.

Tačiau, kaip ten bebūtų, recepto pagrindas buvo paprasti ingredientai, kuriuos galima įsigyti bet kuriame namų ūkyje, todėl jis buvo mėgstamas daugelio namų šeimininkių.

Ingredientai:

Kiauliena – 1 kg;
Pomidorų padažas – 3 šaukštai;
Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
majonezas – 3 šaukštai;
Vyšniniai pomidorai – 8 vnt.;
Svogūnai – 1 vnt.;
Grietinė – 4 šaukštai;
Druska – ½ šaukštelio;
kietasis sūris – 130 g;
Provanso žolelės.
Mėsos kepimas prancūziškai:

Kiaulieną supjaustykite mažais 1-2 cm storio gabalėliais ir lengvai pamuškite specialiu plaktuku.

Kepsnius sumaišykite su garstyčiomis, pomidorų padažu, juodaisiais pipirais pagal skonį ir 1 šaukštu majonezo. Leiskite kiaulienai marinuotis 6 valandas.

Supjaustykite pomidorus ir smulkiai supjaustykite svogūną. Ant kiekvieno marinuoto kepsnio dėkite pomidorus ir svogūnus. Atskirai sumaišykite grietinę su majonezu, Provanso žolelėmis, juodaisiais pipirais, druska, į padažą įtarkuokite 100 gramų sūrio.

Padažu aptepkite kepsnių daržovių viršūnes.

Ant padažo viršaus užpilkite likusį sūrį, kepkite mėsą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Rezultatas – skanus patiekalas, puikiai tinkantis šventinei vakarienei. „Meat French“ daugeliui šeimų laikoma nesenstančia klasika.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.