Už centus ir be mėsos. Skaniausias moliūgų receptas: galite jį virti net žiemą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Moliūgų pyragas – tai ne tik desertas; Tai tikras rudens ir jaukių šeimos vakarų simbolis. Jo sodrus, subtilus skonis ir aromatas primena traškius lapus, vėsų orą ir pasiruošimą žiemos šventėms. Šis pyragas pasižymi nuostabia savybe suburti žmones prie vieno stalo, sukeldamas gražius prisiminimus apie šventes ir šeimos tradicijas.

Moliūgų pyrago gaminimo tradicija kilusi iš Šiaurės Amerikos, kur moliūgas yra vienas pagrindinių rudens derliaus simbolių. Turtinga maistinių medžiagų, ši daržovė tapo pagrindine Padėkos dienos švente, kai šeimos susirenka pagerbti derliaus ir praleisti laiką kartu.

Ingredientai:

Moliūgas – 300 g;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Kietasis sūris – 80 g;
grietinė – 140 g;
Miltai – 70 g;
Kepimo milteliai – 1/3 šaukštelio;
Druska – ⅓ šaukštelis.
Moliūgų pyrago paruošimas:

Moliūgą išvalome iš vidaus ir nulupame, sutarkuojame stambia tarka kartu su kietuoju sūriu. Mišinį pasūdykite, įmuškite kiaušinius, grietinę ir gerai išmaišykite.

Į mišinį įsijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir ant dugno padėkite pergamento apskritimą.

Supilkite tešlą į skardą ir kepkite uždengtą 35 minutes ant silpnos ugnies.

Tada ant pyrago viršaus uždėkite pergamento ir, naudodami lėkštę, perkelkite jį į kitą pusę į keptuvę.

Kepkite pyragą uždengtą dar 5 minutes.

Rezultatas – skanus, paprastas moliūgų pyragas. Jei pageidaujama, jį galima papuošti žaluma.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.