Įvairių šalių virtuvės turi savo pyragų ruošimo būdą. Dažnai kiekvienas gaminimo algoritmas skiriasi produktų rinkiniu, gramais ir namų šeimininkių požiūriu į kepimo procesą.
Tradicinėje rusų virtuvėje pyragams buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Tai buvo universalus patiekalas, kuris patiekiamas kaip vakarienė, pietūs ir pusryčiai.
Šiais laikais ne visi mėgsta virti pyragus, nes mano, kad tai daug darbo ir laiko reikalaujanti užduotis. Tačiau yra greitų pyragų receptų, kuriuos turėtumėte sužinoti.
Mėsos pyrago ingredientai:
miltai – 250 g;
vištienos kiaušinis – 2 vnt .;
pienas – 90 ml;
bulvės – vnt.;
sviestas – 25 g;
svogūnai – vnt.;
granuliuotas cukrus – šaukštelis;
malta mėsa – 350 g;
druska – šaukštelis;
citrinos rūgštis – žiupsnelis;
soda – 0,5 šaukštelio.
Mėsos pyrago paruošimas:
Sumaišykite miltus, citrinos rūgštį, pusę arbatinio šaukštelio druskos ir šaukštą cukraus. Į mišinį įpilkite kepimo sodos ir gerai išmaišykite.
Į miltų mišinį supilkite pieną ir įmuškite kiaušinį. Ištirpinkite sviestą mikrobangų krosnelėje ir supilkite į mišinį. Naudojame šaukštą ir sudedame ingredientus. Tada rankomis minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir nelimpa.
Pusvalandį tešlą laikykite maišelyje vėsioje vietoje.
Bulves ir svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Daržoves sumaišykite su malta mėsa, įdarą įberkite prieskonių pagal skonį.
Tešlą reikia iškočioti į didelį ploną 1-2 mm storio sluoksnį. Perkelkite pyragą į pergamentu išklotą kepimo skardą.
Vienoje sluoksnio pusėje, atsitraukę kelis cm nuo kraštų, paskirstykite mėsos įdarą. Kitą pusę uždenkite malta mėsa ir uždenkite tešlą.
Pyrago viduryje reikia padaryti skylutę. Pyrago ruošinį sutepame antru išplaktu kiaušiniu.
Mėsos pyragą kepkite paruoštoje 180 laipsnių orkaitėje. Jis turėtų būti visiškai paruoštas per pusvalandį.
Rezultatas – puikus pyragas, puikiai tiks susibūrimams su draugais ar šeimos vakarienei. Svarbiausia nepamiršti iškepus patepti paviršiaus augaliniu aliejumi, taip kepiniai bus aromatingesni ir sultingesni.