Nuostabus pyragas su mėsa ir grybais: skanus ir sotus receptas!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 3 valg. l. miltai (su stikleliu)
  • 300 ml kefyro (2,5%)
  • 2 valg. l. Sachara
  • 20 g presuotų arba 7 g sausų mielių

Tešla:

  • 1 kiaušinis
  • 1 val. l. metų
  • 100 ml rafinuoto aliejaus
  • 600 g miltų

Užpildymas:

  • 800 g kiaulienos sprandinės (arba maltos mėsos)
  • 4-5 vidutinės lemputės
  • druskos, pipirų, itališkų žolelių pagal skonį
  • rafinuotas aliejus kepimui
  • sviesto
  • kiaušinio ir 1 a.š. l. pieno tepimui

Kepimas: 180°C temperatūroje (viršus-apačia + konvekcija) vidutiniame lygyje apie 25 minutes.


Pasiruošimas

Opara:

  1. Dubenyje sumaišykite kefyrą, mieles, 1 a.š. l. cukraus ir 3 v.š. l. miltų. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Palikite tešlą 15 minučių. Tada įpilkite druskos, aliejaus, kiaušinio ir išmaišykite.
  3. Po truputį suberkite persijotus miltus (šiek tiek palikite ant stalo dirbti), dubenyje minkykite tešlą, o tada, suberdami likusius miltus, toliau minkykite ant stalo.
  4. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį, dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite ir leiskite pakilti, kol sušils, kol padvigubės.

Užpildymas:

  1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.
  2. Kiaulieną išvirkite pasūdytame vandenyje (arba pakepinkite maltą mėsą, kaip nurodyta recepte).
  3. Mėsą, pakepintą svogūną ir gabalėlį taukų sumalkite, įberkite druskos, pipirų, suberkite itališkas žoleles ir išmaišykite. Galite įdėti šiek tiek keptų grybų.

Kulebyaki formavimas:

  1. Stalą pabarstykite miltais, išverskite tešlą ir padalinkite į 2-6 dalis. Kiekvieną dalį suapvalinkite ir susukite į ovalų sluoksnį.
  2. Šonuose padarykite įpjovas, vidurį palikite įdarui. Į centrą dėkite įdarą, nuspauskite ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlį.
  3. Tešlos kraštus užlenkite ant įdaro ir supinkite juosteles.
  4. Padėkite kulebyaki ant kepimo skardos su pergamentu, uždenkite ir palikite šiek tiek pailsėti. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pienu.
  5. Kepkite 180°C orkaitėje vidutinio lygio 20-25 min.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.