Jei pavargote nuo originalumu ir skoniu nesiskiriančių parduotuvių tortų, išdrįstame jums pasiūlyti „Moterišką užgaidą“. Šis pyragas yra puikus riešutinių kavos pyragų ir pieno kremo derinys. Jei laikysitės paprastų gaminimo taisyklių, galėsite mėgautis nuostabiu desertu.
Ingredientai tortui „Moteriška užgaida“:
kiaušiniai – 4 vnt.;
sviestas – 300 g;
cukrus – 440 g;
bulvių krakmolas – 2 šaukštai. l.;
miltai – 200 g;
virta kava – 10 šaukštų. l.;
pienas – 260 ml;
riešutai – 100 g;
kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.
Torto „Moteriška užgaida“ ruošimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių, pirmąjį dėkite į šaldytuvą, o antrą plakite, kol sutirštės ir pašviesės. Į trynių mišinį įpilkite 6 šaukštus granuliuoto cukraus. Plakite trintuvu dideliu greičiu 3 minutes.
Išplaktus trynius atskirame dubenyje sumaišykite juos su kava. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, persijokite į kavos mišinį ir išmaišykite.
Riešutus (graikinius ir lazdyno riešutus) sumalkite į trupinius ir suberkite į tešlą, išmaišykite iki vientisos masės.
Kiaušinių baltymus plakite trintuvu, kol susidarys baltos purios putos. Tada į putas suberkite cukrų ir toliau maišykite, kol susidarys stabilios smailės.
Į tešlą įpilkite grietinėlės. Ant kepimo skardos (29×26 cm) dėkite kepimo popierių, ištepkite gautą tešlą ir tolygiai paskirstykite.
Biskvitą kepame 180 laipsnių temperatūroje pusvalandį.
Iš viso pieno kiekio atskirkite 2 šaukštus ir supilkite į atskirą dubenį. Supilkite krakmolą ir išmaišykite mišinį.
Į pagrindinę pieno dalį supilkite cukrų ir įkaitintoje keptuvėje suformuokite pieno-karamelės masę. Kai visas cukrus ištirps piene, galima dėti krakmolo mišinį. Kremą būtinai gaminkite ant silpnos ugnies, kad nesudegtų ingredientai.
Nepamirškite maišyti mišinio, kol jis sutirštės. Nelaukdami, kol atvės, pertrinkite grietinėlę per sietelį.
Gautą grietinėlę pamažu supilkite į sviestą ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Kremą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Tortą perpjaukite į dvi lygias dalis. Vieną iš torto sluoksnių padaliname į tris vienodus sluoksnius. Nuo antrojo atjungiame vieną sluoksnį, parametrais lygų kitiems trims. Likusią dalį sutrinkite į trupinius pabarstymui.
Kremą padalinkite į 4 lygias dalis. Kiekvieną pyrago sluoksnį sutepkite riebalais, sudėkite vieną ant kito.
Paskutiniu kremo sluoksniu ištepkite visą torto paviršių.
Tortą apibarstykite biskvito drožlėmis ir papuoškite pagal pageidavimą. Laukiame, kol struktūra sukietės 6 valandas šaltoje vietoje.
Taip gausite nuostabų labai subtilaus skonio desertą.