Dešros parduotuvėje neperku. Skanaus delikateso receptas: natūrali mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Praėjusiame amžiuje buvo būdas gydyti žmones mėsa. Daktarinė dešra tikrai nusipelnė savo vardo, nes SSRS buvo apdovanota Darbo didvyriams. Tuo metu jie ruošdavo visai kitokią dešrą, nei dabar turime parduotuvėse. Tai buvo labai skanus ir sveikas produktas be sojos ar dažiklių.

Išsaugota daug naminių mėsos gaminių ruošimo receptų. Jei norite paragauti tikros sveikos ir maistingos daktariškos dešros, pabandykite vadovautis šiuo gaminimo algoritmu.

Naminės dešros ingredientai:

kiaulienos snukis – 1,3 kg;
garstyčios – str. l.;
druska – a.š. l.;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
morkos – vnt.;
kvapieji pipirai – 5 žirniai;
svogūnai – vnt.;
lauro lapas – 3 vnt.
Naminės dešros gaminimas:

Kruopščiai nuplauname snukį, kad pašalintume visus galimus teršalus. Įdėkite mėsą į gilią keptuvę, pasūdykite ir užpilkite vandeniu.

Nulupkite morkas ir nuimkite nuo svogūno išorinę odelę. Daržoves supilkite į vandenį, suberkite kvapiuosius pipirus ir lauro lapą. Kepkite mėsą, kol užvirs, tada virkite 2 valandas.

Jei turite greitpuodį, kepimo laikas sumažinamas iki 50 minučių. Kai mėsa laisvai atsitraukia nuo kaulo, blauzdą galima laikyti iškepusiu.

Mėsą padėkite ant maistine plėvele padengto paviršiaus. Mėsą atskirkite nuo venų ir kaulų pertekliaus, į ertmę išspauskite česnaką ir aptepkite garstyčiomis.

Juostą susukame į ritinį ir būsimą dešrą kelis kartus apvyniojame maistine plėvele, kad suteiktų formą. Mėsos pyragą 8-12 valandų padėkite į šaldytuvą.

Rezultatas – puiki naminė dešra, kurioje nėra jokių nereikalingų komponentų.

Puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.