Salotos laikomos svarbiu bet kokių atostogų patiekalu. Jie yra universalus priedas, kurį galima vartoti prieš pagrindinį patiekalą ir po jo. Šiuolaikiniuose patiekaluose yra majonezo, mėsos, daržovių ir vaisių. Salotos yra gana kaloringos ir sočios, todėl jos labai vertinamos šventinėse vakarienėse.
Tačiau iki tam tikro laiko salotos buvo vieno patiekalo, susidedančio iš žolelių ir druskos, pavadinimas. Senovės Romoje jie taip rūpinosi savo figūra, kad valgė tik nekaloringas salotas.
XXI amžiuje neįmanoma įsivaizduoti tokio patiekalo per šventę. Todėl iš daugelio komponentų pagaminkime kūrybingas salotas – „Kotryna Išmintingoji“.
„Jekaterinos“ salotų ingredientai:
vištienos filė – vnt.;
majonezas – 150 g;
svogūnai – vnt.;
kietas sūris – 150 g;
česnakas – gvazdikėlis;
konservuoti ananasai – 4 žiedai.
„Jekaterinos“ salotų paruošimas:
Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Šiuo metu supjaustykite svogūną į ketvirtį žiedo ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi.
Svogūną pakepinkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Kol svogūnas kepa, smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į keptuvę.
Vištienos filė turi būti supjaustyta mažais gabalėliais ir padalinta į pluoštus. Mėsą sudėkite į salotų dubenį ir aptepkite storu majonezo sluoksniu.
Sudėkite svogūną ant mėsos sluoksnio ir paskleiskite per visą paviršių. Ananasus supjaustykite mažais gabalėliais ir svogūnų sluoksnį pabarstykite vaisių griežinėliais.
Sūrį sutrinkite ant ananasų sluoksnio smulkiais trintuvės dantukais. Sūrio pakopos paviršių sutepkite majonezo tinkleliu.
Įdėkite salotas į šaldytuvą, kad mirktų 2 valandas.
Rezultatas – skanios, šiek tiek saldžios „Jekaterinos“ salotos. Galima papuošti, pavyzdžiui, granatų sėklomis.