Bulvės yra viena iš seniausių daržovių, augančių mūsų planetoje. Laukines bulves daugiausia vartojo vabzdžiai ir kai kurios žolėdžių rūšys. Pirmą kartą archeologinių ataskaitų dėka buvo galima sužinoti, kaip žmonės vartoja bulves.
Bulves pradėta valgyti Bolivijoje maždaug prieš 9000 metų. Tada žmonės tenkinosi laukinėmis bulvėmis. Šiais laikais beveik neįmanoma rasti šios rūšies daržovių. Nedidelis laukinių bulvių sankaupas randamas tik Pietų Amerikos žemėse.
Ši daržovė tapo daugelio patiekalų pagrindu. Pagaminkime vieną iš populiarių patiekalų, kuris dar ilgai bus aktualus šeimai.
Ingredientai bulvių lazdelėms:
bulvės – 3 vnt .;
augalinis aliejus – 100 ml;
druska – žiupsnelis;
bulvių krakmolas – 5 šaukštai. l.;
Mocarelos sūris – 100 g;
aitriosios paprikos – ½ šaukštelio;
džiovintas česnakas – šaukštelis.
Bulvių lazdelių paruošimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Sudėkite daržoves į puodą, įpilkite vandens, druskos ir virkite 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Bulves sutrinkite trintuvu, kol sutirštės. Jei norite, į bulves galite susmulkinti bet kokių žalumynų. Sūrį sumalkite vidutiniais trintuvės dantukais.
Į bulves įpilkite sūrio, druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Į mišinį įpilkite krakmolo ir toliau maišykite ingredientus, kol pasieks tešlos konsistenciją.
Bulvių tešlą padalinkite į porą dalių ir iškočiokite 1,5 cm storio sluoksniais.
Bulvių pyragą supjaustykite cm pločio juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, apkepkite bulvių lazdeles iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Kartu su sūriu šis patiekalas pasirodo ypač skanus ir sotus.
Puikiai tiks kaip užkandis filmo ar televizijos vakarui.