Pirmą kartą visas pasaulis apie salotas sužinojo per Italiją. Faktas yra tas, kad ši šalis yra senovės Romos virtuvės įpėdinė. Patiekalą iš pradžių išrado romėnai. Tačiau iki mūsų eros niekas nesuprato, kad salotos yra daugybė skirtingų patiekalų. Tada salotos reiškė vieną patiekalą.
Tai buvo lengvas įvairių žalumynų mišinys. Galima spėti, kad salotos buvo naudojamos kaip užkandis ar aperityvas prie pagrindinio patiekalo.
Šiais laikais salotos labai pasikeitė, į kompoziciją įtraukta daugiau daržovių ir vaisių, mėsos. Pakalbėkime apie vieną iš dabartinių salotų šventiniam stalui.
Ingredientai populiarioms salotoms:
vištienos filė – 300 g;
druska – žiupsnelis;
bulvės – 300 g;
žalieji svogūnai – krūva;
pomidoras – 2 vnt .;
majonezas – 100 g;
vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
sūris – 100 g.
Paruoškite populiarias salotas:
Prieš pagrindinius gaminimo etapus reikia išvirti vištienos filė ir bulves, kol suminkštės, ir kietai virtus kiaušinius.
Nepamirškite maisto atvėsinti, kad būtų lengviau dirbti.
Sūrį sumalkite smulkiais trintuvės dantukais. Gilų salotų dubenį išklojame maistine plėvele, išklojame pirmąjį sluoksnį – sūrį (50 gramų). Kiekvieną paskesnį sluoksnį sutepkite šaukštu majonezo ir gerai sutankinkite.
Pomidorus, bulves ir filė supjaustykite mažais gabalėliais. Antru sluoksniu ištepame pusę viso pomidorų kiekio. Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus, supilkite ½ mišinio ant pomidorų sluoksnio.
Kiaušinius nulupkite ir sutrinkite vidutinio dantyto trintuvu. Ant svogūnų sluoksnio uždėkite pusę kiaušinių mišinio. Tada išdėliokite ½ vištienos filė ir tokiu pat būdu uždenkite bulvėmis.

Antrą ingredientų dalį išdėliojame taip pat, tik kitose pakopose. Padėkite salotas porai valandų į šaldytuvą, apverskite ir nuimkite plėvelę.

Rezultatas – neįprastos sluoksniuotos salotos. Jis gali gerai konkuruoti su tradiciniais patiekalais.
