Garsusis tortas, iki šiol populiarus visose įvairių šalių konditerijos parduotuvėse, atsirado XIX a. Kalbame apie konditerijos pasaulį nustebinusius eklerus. Faktas yra tas, kad nedaugelis prancūzų virtuvės meistrų galėtų sukurti kremo pagrindą. Tešla buvo netinkama ir trapi, arba per tiršta, joje nebuvo grietinėlės.
Tikslų eklerus sukūrusio konditerijos šefo vardą įvardyti sunku. Kai kurie žmonės mano, kad eklerai priklauso Marie-Antoine Careme. Kai kurie žmonės, atvirkščiai, yra įsitikinę, kad eklerus pirmasis paruošė Panterelli.
Be parduotuvėje pirktų eklerų, šį desertą kiekviena šeimininkė gali nesunkiai pasigaminti pati. Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti eklerus namuose.
Eklero tešlos ingredientai:
- Pienas – 80 ml;
- Vanduo – 80 ml;
- Sviestas – 70 g;
- Cukrus – ½ arbatinio šaukštelio;
- Druska – žiupsnelis;
- Miltai – 100 g;
- Kiaušiniai – 3 vnt.
Ingredientai kremui:
- virtas kondensuotas pienas – 300 g;
- grietinė – 300 g.
Ingredientai glaistui:
- Pienas – 45 ml;
- Sviestas – 45 g;
- Šokoladas – 90 metų
Eklerų ruošimas:
Į puodą supilkite pieną ir vandenį, suberkite cukrų ir druską, supilkite sviestą. Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą piene ir gerai išmaišykite.
Miltus supilkite į karštą pieną ir mentele išmaišykite tešlą. Tešlą džiovinkite ant vidutinės ugnies 3 minutes nuolat maišydami.
Į masę įmuškite vieną kiaušinį ir išmaišykite. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir eklerinį rėmelį padėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.
Kepkite eklerus 150 laipsnių temperatūroje 45 minutes. Šiuo metu paruoškite grietinėlę – sutirštintą pieną ir grietinę plakite mikseriu iki vientisos masės.
Glajui sviestą ištirpinti piene, karštą mišinį užpilti ant šokolado ir išmaišyti ingredientus. Gatavuose ekleruose iš abiejų galų darome pradūrimus ir konditeriniu maišeliu įdedame į vidų kremą.
Kiekvieno eklero viršų aptepkite šokoladiniu glaistu.
Glajų ant eklerų galima apibarstyti cukraus pudra, baltuoju šokoladu ir kitais priedais.