Naujos šventinės vištienos salotos. Visi, kurie bandė, paprašė recepto

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena – maistingas ir skanus patiekalas, galintis papuošti bet kurį stalą. Švelnios vištienos, saldžių džiovintų slyvų ir kitų ingredientų derinys sukuria harmoningą skonį. Šios salotos tiks ir kasdieniam meniu, ir šventinei šventei.

Įvairios pasaulio virtuvės turi savo salotų variantus su vištiena ir džiovintais vaisiais.

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena slavų kulinarijos tradicijoje užima ypatingą vietą dėl savo turtingo skonio ir lengvo paruošimo.

Ingredientai:

Vištienos kojos – 500 g;
Kiaušiniai – 6 vnt.;
Slyvos be kauliukų – 100 g;
Graikiniai riešutai – 80 g;
Česnakai – 2 gvazdikėliai;
Dižono garstyčios;
Majonezas;
Druska;
Juodieji pipirai.
Salotų su džiovintomis slyvomis ir vištiena ruošimas:

Vištienos kojas užvirkite, o tada nuplaukite šaltu vandeniu. Tada vėl išvirkite vištieną švariame vandenyje. Pirmiausia galite šiek tiek pakepinti morkos gabalėlius ir dideles svogūno dalis.

Kai tik daržovės paruduos, supilkite jas į sultinį kartu su žolelėmis ir juodųjų pipirų žirneliais. Kepkite vištienos kojeles 40-45 minutes.

Išvirę kojeles, palikite jas atvėsti sultinyje. Pagal pagrindinį salotų receptą po vieną išplakite kiaušinius su druska.

Keptuvėje sumaišykite sviestą ir augalinį aliejų, kepkite plonus kiaušininius blynus, turėtų gautis 6 vnt. Sausoje keptuvėje šiek tiek nusausinkite graikinius riešutus ir lengvai supjaustykite.

Nuo atvėsusių kojų nuimkite odą ir kaulus ir supjaustykite mažais kubeliais. Slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis.

Kiaušinius susukite į ritinėlius ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Norėdami pagaminti padažą, per spaudą permeskite česnako skiltelę ir sumaišykite su majonezu ir Dižono garstyčiomis.

Visus ingredientus sudėkite į salotų dubenį ir pagardinkite gautu padažu, druska ir pipirais.

Norėdami patiekti, salotas galite sudėti į kepimo žiedą ir lengvai paspausti. Patiekalą galite papuošti vyšniniais pomidorais ir žolelėmis.

Taip pat skaitykite:  Jūs niekada anksčiau taip nekepėte vištienos kojelių. Visa paslaptis slypi neįtikėtinai skaniame padaže: jis nustebins net gurmaną

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.