Trapios tešlos sausainiai „Penkios minutės“. Skanaus kepimo receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainiai tapo svarbiu bet kurio arbatos vakarėlio atributu. Dabar sunku įsivaizduoti parduotuvių lentynas be šio paprasto, bet skanaus deserto.

Saldūs pyragaičiai žmonijai tapo tarsi narkotikais. Sprendžiant iš socialinių apklausų, daugybė žmonių sausainius mėgsta labiau nei saldainius.

Užsienyje labiausiai atpažįstamas sausainių tipas yra tam tikras vyras. Meduolių personažas pagamintas pagal Guy Fawkes atvaizdą.

Slapukų žmogus yra susijęs su 1605 metų „Parako sąmokslo“ įvykiais.

Dabar vyro forma prarado tradicinę prasmę.

Jei neturite įgūdžių gaminti cukraus miltų gaminių, parodysime paprastą penkių minučių sausainių receptą.

„Penkių minučių“ sausainių ingredientai:

miltai – 270 g;
cukrus – 60 g;
sviestas – 130 g;
kepimo milteliai – šaukštelis;
jogurtas – 60 g;
kiaušinis – vnt.
„Penkių minučių“ slapukų paruošimas:

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir 30 gramų granuliuoto cukraus, į birius ingredientus suberkite minkštą sviestą, rankomis suformuokite sviesto trupinius.

Į gautus trupinius įmuškite kiaušinį ir supilkite graikišką jogurtą. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Tešlą perkelkite ant pergamentinio popieriaus ir iškočiokite plonu sluoksniu. Tešlos paviršių pabarstykite likusiu cukrumi ir perlenkite sluoksnį per pusę. Supjaustykite tešlą skersai lenkimo, per vidurį, o tada išilgai į mažas dalis.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėkite būsimų sausainių kubelius. Kepkite sausainius 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių.

Sausainių tešla minkoma kuo greičiau, pažodžiui 5 minutes.

Tuo pačiu metu po virimo gaunama daug skanių cukraus produktų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.