Biskvito receptas labai paprastas, tereikia sumaišyti miltus, kiaušinius ir granuliuotą cukrų. Po to galėsite ruošti pyragus iš daugelio sluoksnių, bandelių, suktinukų ir kt.
Anksčiau biskvitas buvo naudojamas kaip laivo duona. Maistingos bandelės ilgai negenda ir nesudrėko. Jie buvo laikomi džiovinti ir juose nebuvo aliejaus. Atsitiktinai biskvitas pateko į karalių kambarius. Receptai keisti, papildyti ir tobulinti. Netrukus pasirodė tie, kuriuos žinome.
Tortas, kurį ruošiamės, idealiai tinka patiekti ant stalo. Galite paruošti net tada, kai svečiai jau keliauja pas jus!
Biskvito ingredientai:
miltai – 140 g;
kondensuotas pienas – skardinė;
kiaušiniai – 2 vnt;
vanilinas – 1 šaukštelis;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Ingredientai kremui:
virtas kondensuotas pienas – stiklainis;
sviestas – 250 g;
pieno.
Paruošimas:
Supilkite kondensuotą pieną į indą, įmuškite kiaušinius, taip pat vanilino. Plakite mikseriu 2-3 minutes.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį ir suberkite į ingredientus. Vėl plakite mikseriu. Taip pat galite naudoti šluotelę ar mentele.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu. Supilkite tešlą ir paskirstykite ją per kraštus. Pašaukite į orkaitę 15 minučių. Temperatūra 180 laipsnių.
Norėdami paruošti kremą, paimkite minkštą sviestą. Plakite mikseriu 3-4 minutes, kol sviestas taps purus.
Palaipsniui supilkite kondensuotą pieną, toliau plakdami.
Grįžtame prie biskvito, kai jis atvės, padaliname į keturias lygias dalis. Mirkykite piene ir sudėkite sluoksniais.
Pakaitinkite biskvitą ir grietinėlę. Viršų papuoškite pagal pageidavimą.
Šis pyragas labai skanus ir be mirkymo, bet jei turite laiko, galite įdėti į šaldytuvą dviem valandoms.
Tai pagerins skonį! Gero apetito!