Greitesni ir skanesni kotletai. Mėsos lizdai su įdaru: nuo šios vakarienės neatsiplėšsite

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsos lizdeliai su grybais – skanus ir sotus patiekalas, išpopuliarėjęs dėl originalaus pateikimo ir įvairių ingredientų derinio. Šis kulinarinis kūrinys yra ryškus rusiškos virtuvės pavyzdys, galintis nustebinti svečius ir papuošti bet kokį šventinį stalą.

Mėsos lizdų istorija įsišaknijusi namų gaminimo tradicijoje, kai kiekvienas patiekalas buvo kuriamas su meile ir prasmingai sujungia skonius bei tekstūras. Paprastai jie ruošiami iš maltos mėsos, kuri naudojama kaip pagrindinis komponentas, o grybų įdaras suteikia patiekalui rafinuotumo ir skonio sodrumo.

Priklausomai nuo pageidavimų ir regiono, mėsos lizdus galima papildyti įvairiais įdarais, tokiais kaip svogūnai, žolelės, sūris ar net daržovės.

Ingredientai:

Maltos mėsos – 450 g;
Svogūnai – 150 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Druska – 1,5 šaukštelio;
Juodieji pipirai – žiupsnelis.
Ingredientai padažui:

Svogūnai – 100 g;
Pievagrybiai – 150 g;
Grietinė – 2 šaukštai;
Aliejus – 4 šaukštai;
Druska – ½ šaukštelio;
Sūris – 50 g.
Mėsos lizdų su grybais paruošimas:

Svogūną smulkiai supjaustykite, kartu su kiaušiniu įmaišykite į faršą, pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite. Padažui pievagrybius nuvalykite ir apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, išgaravusiai grybų drėgmei suberkite svogūną į keptuvę. Svogūnus pakepinkite su pievagrybiais, tada suberkite grietinę, druską ir išmaišykite.

Kepimo skardoje smulkintos mėsos gabalėliuose formuojame nedidelius įdubimus. Į šias įdubas sudėkite įdarą.

Inkilus kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių.

Šiuo metu sutarkuokite sūrį. Gatavus lizdelius apibarstykite sūriu ir vėl porai minučių pašaukite į orkaitę.

Rezultatas – paprasti mėsos lizdai, įdaryti grybais. Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei. Lizdelius galite patiekti su bet kokiu garnyru.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.