Kopūstų pyragai yra skanus ir sotus patiekalas, kurį galima paruošti ir pietums, ir užkandžiams. Tokie pyragaičiai puikiai papildys nacionalines sriubas, pavyzdžiui, žuvies sriubą, kopūstų sriubą ar barščius.
Patiekalas pagal mūsų receptą išsiskiria sultingu kopūstų, morkų ir petražolių įdaru, taip pat kvapniu graikiško jogurto ir krapų padažu. Įdomu tai, kad mes negaminsime pyragų, naudosime blynų principą.
Kopūstų pyragų gaminimas:
Kopūstai – 500 g;
Morkos – 1 vnt;
Petražolės – 2 šakelės;
Česnakai – 3 gvazdikėliai;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Miltai – 4 šaukštai (60 g);
Druska – 1 šaukštelis;
Paprika – 1 šaukštelis;
Juodieji pipirai – 1 šaukštelis.
Padažo paruošimas:
graikiškas jogurtas – 3 šaukštai;
Krapai – 2 šakelės;
Marinuoti agurkai – 1 vnt;
Česnakai – 1 skiltelė;
Paprika – 1/3 šaukštelio.
Kopūstų pyragų gaminimas:
Smulkiai supjaustykite kopūstą. Supilkite verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Vandenį nusausinkite naudodami kiaurasamtį. Leiskite kopūstams atvėsti.
Svogūną iš pradžių supjaustykite pusžiedžiais, o paskui smulkiais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite ingredientus į keptuvę.
Dvi skilteles česnako perspauskite per spaudą ir sumaišykite su svogūnais ir morkomis.
Įdėkite kopūstą į gilų indą ir įmuškite tris vištienos kiaušinius. Įberkite druskos, pipirų ir juodųjų pipirų. Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, taip pat keturis šaukštus miltų.
Sumaišykite visus ingredientus.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir šaukštu įdėkite nedidelį kiekį tešlos. Kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes.
Kotletus dedame ant gražios lėkštutės.
Padažui paruošti smulkiai supjaustykite krapus, o raugintą agurką sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite su graikišku jogurtu. Padėkite sau! Viskas paprasta ir paprasta.