Dauguma žmonių kotletus gamina pagal savo receptus. Dažnai kotletų ruošimo būdai yra perduodami iš mamų ir močiučių ir šimtmečius saugomi kaip paveldas. Dažnai kotletų ruošimui įkvėpimo semiamasi iš interneto ir kulinarinių knygų. Tuo pačiu metu visi bando pridėti ką nors unikalaus ir neįprasto prie naminių kotletų.
Taip į kotletus pradėjo dėti kefyro. Atrodo, kad ingredientas nelabai dera su faršu. Tačiau, priešingai, rauginto pieno produktas daro kotletus minkštesnius ir sultingesnius. Verta pabandyti virti kotletus su kefyru.
Ingredientai kotletams:
Malta mėsa – 500 g;
Kefyras – 250 ml;
Bulvės – vnt.;
Svogūnai – vnt.;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Česnakai – gvazdikėliai;
Druska – šaukštelis;
Manų kruopos – 8 šaukštai.
Kotletų gaminimas:
Atskirame inde sumaišykite maltą mėsą su kefyru. Į antrą dubenį smulkiai sutarkuokite nuluptas bulves. Svogūnus ir česnakus sumalkite ant smulkių trintuvų ir sudėkite į bulvių mišinį.
Į faršą supilkite daržovių mišinį, į masę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite ingredientus. Į mėsos mišinį supilkite manų kruopas ir išmaišykite.
Palikite mišinį 20 minučių, kol išbrinks. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu suformuokite nedidelius kotletus. Kotletus dėkite į keptuvę ir kepkite po 5 minutes iš kiekvienos pusės, uždengę.
Į maltą mėsą rekomenduojama dėti mėsos prieskonių ir kalendros. Taip kotletų skonis bus sodresnis ir aitrus.