Kartais norisi pusiau suvalgytas salotas palikti rytdienai, poryt ar net pasilikti 7-10 dienų. Tačiau šis patiekalas greitai genda ir praranda pirminį skonį.
Pagalvokite, kaip dažnai po Naujųjų metų išmetate pusiau suvalgytą Olivier ar po šventės po kailiniais silkę? Jei taip nutinka dažnai, tuomet verta šias salotas pakeisti.
Pavyzdžiui, yra marinuotų salotų, kurias galima laikyti stiklainyje. Jis negenda, tačiau atrodo reprezentatyviai ir skaniai.
Ingredientai marinuotoms salotoms:
Agurkai – 1 kg;
Morkos – 300 g;
Svogūnai – 300 g;
Pomidorai – 1 kg;
Pipirai – 300 g;
Kopūstai – 300 g;
Krapai – krūva;
Druska – 2 šaukštai. l.;
Cukrus – 100 g;
Augalinis aliejus – 150 ml;
Acto esencija 70% – 1 valg. l.
Marinuotų salotų paruošimas:
Agurkus ir morkas supjaustykite plonais žiedais, svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, o daržoves sudėkite į bendrą salotų dubenį.
Kopūstą ir krapus smulkiai supjaustykite ir suberkite į daržovių mišinį. Saldžiosios paprikos vidų išvalome, supjaustome pusžiedžiais, dedame į salotas.
Daržovių mišinį pabarstykite druska, granuliuotu cukrumi, įpilkite augalinio aliejaus ir acto esencijos. Kruopščiai išmaišykite salotas ir uždenkite maistine plėvele.
Palikite salotas kambario temperatūroje 3 valandas. Tada sudėkite salotas į stiklainius ir sutankinkite. Viršūnes laistome per šį laiką išsiskyrusiomis sultimis.
Stiklainius uždarykite dangteliais ir sterilizuokite 25 minutes. Apverskite stiklainius ir uždenkite rankšluosčiu, palikite, kol atvės.
Pasirodo, gražios marinuotos salotos žiemai. Tai universalus sprendimas vakarienei ir šventiniam stalui.