Saldūs pomidorai su svogūnais. Geriausias konservavimo receptas žiemai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Raugintų daržovių nauda buvo atskleista jau gana seniai. Yra žinoma, kad dauguma daržovių net ir marinate išlaiko iki 90% naudingų savybių. Žinoma, negalima sakyti, kad raugintos daržovės yra sveikesnės už gyvas. Tačiau verta susitaikyti su tuo, kad naminiai marinuoti pomidorai ir agurkai gali būti skanesni nei parduotuvėje pirkti gyvi. Ypač šaltuoju metų laiku, kai neįmanoma užsiauginti daržovių savo darže.

Pavyzdžiui, norėdami pasigaminti marinuotų saldžių pomidorų, turite žinoti keletą paprastų paslapčių. Taip naminiai marinuoti agurkai bus daug skanesni nei bet kurie kiti.

Ingredientai marinuotiems pomidorams:

Pomidorai – 5 kg;
Svogūnai – kg;
Kvapiųjų pipirų žirneliai;
Vanduo – litras;
Druska – str. l.;
Cukrus – 4 šaukštai. l.;
Actas 9% – 70 ml.
Marinuotų pomidorų paruošimas:

Svogūną supjaustykite dideliais žiedais, kiekvieno žiedo storis 4 mm. Kvapiuosius pipirus sudėkite į nesterilizuotus, bet sausus ir išplautus stiklainius. Į 1 litro stiklainį suberkite apie 5-6 kvapiųjų pipirų žirnelius.

Iš anksto užvirkite vandenį dideliame puode. Pomidorus sudėkite į stiklainius ir pakaitomis sudėkite svogūnų žiedus. Į stiklainius supilkite verdantį vandenį.

Ant kiekvieno stiklainio dedame po geležinį šaukštą, kad stiklainiai nesprogtų, kol į juos prasiskverbs karštas vanduo.

Iš anksto sterilizuokite dangtelius, uždenkite stiklainius ir palikite 20 minučių. Paruošiame švarų, sausą indelį, į kurį išmatuosime pilamo skysčio kiekį.

Į stiklainį supilkite atvėsintą verdantį vandenį iš daržovių stiklainių. Išmatuojame kiek litrų vandens baigiame ir supilame į keptuvę. Norėdami gauti vienodą tūrį, galite įpilti 200–300 ml įprasto vandens.

Į vandenį supilkite druską ir granuliuotą cukrų. Proporcijos nurodytos 1 litrui vandens.

Užvirinkite vandenį ir įpilkite acto. Supilkite marinatą atgal į stiklainius su daržovėmis, susukite stiklainius.

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite po rankšluosčiu, kol visiškai atvės.

Taip gausite skanius saldžius pomidorus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.