Šį pasiruošimą ruošiuosi kiekvieną sezoną. Ir salotos, ir užkandis, ir įdaras pyragams: dedu net į sriubą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sriubos – patiekalas, kurį organizmas greitai pasisavina. Šaltuose kraštuose sriuba suteikdavo šilumą per didelius šalčius. Paprastai jie virė sočią sriubą, kuri galėjo išmaitinti didelę šeimą.

Karštose šalyse, atvirkščiai, sriubos buvo šaltos. Taip žmonės galėtų atsivėsinti ypač karštu periodu ir tuo pačiu pakankamai pavalgyti.

Sriuba laikoma būtinu patiekalu žmonėms. Todėl jo negalima pašalinti iš dietos. Tačiau ne visada yra laiko paruošti visavertę sriubą.

Paruoškime sriubą, kuri kelis kartus palengvins gaminimą.

Ingredientai sriubai ruošti:

virti grybai – 1,5 kg;
Švieži kopūstai – 1,5 kg;
Pomidorai – kg;
Svogūnai – ½ kg;
Morkos – ½ kg;
Augalinis aliejus – 200 ml;
Vanduo – 500 ml;
Druska – 2 šaukštai;
Cukrus – šaukštai;
Juodųjų pipirų žirneliai – 6 vnt.;
Lauro lapas – 3 vnt.;
Actas 9% – 5 šaukštai.
Sriubos sultinio paruošimas:

Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, o nuluptas morkas sutarkuokite smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis. Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną iki skaidrumo, suberkite morkas ir lengvai pakepinkite.

Smulkiai susmulkinkite kopūstą ir lengvai nuspauskite rankomis. Pomidoruose padarome nedidelius skersinius pjūvius ir panardiname į verdantį vandenį. Po 10 minučių išimkite pomidorus iš vandens ir nuimkite žieveles.

Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Į keptuvę sudėkite svogūnus ir morkas, ant viršaus dėkite kopūstus ir pomidorus. Į keptuvę įpilkite 500 ml vandens, įberkite druskos ir cukraus.

Į keptuvę suberkite juodųjų pipirų žirnelius ir lauro lapą. Troškinkite daržoves uždengę valandą. Tada grybus suberkite į daržovių mišinį ir tokiu pat būdu troškinkite 10 minučių.

Į mišinį supilkite actą, švelniai išmaišykite ir troškinkite porą minučių. Tada sudėkite ruošinį į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangčius ir apverskite aukštyn kojomis.

Taip pat skaitykite:  Skanūs ir aromatingi sausainiai. Pagaminta per 5 minutes

Palikite stiklainius visiškai atvėsti po rankšluosčiu. Tai puikus pagrindas kepiniams, sriuboms ir netgi pyragų įdarui.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.