Marinuoti baklažanai – kaip grybai žiemai. Mūsų mamų ir močiučių receptas: su česnaku ir pipirais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Baklažanai laikomi viena populiariausių daržovių visame pasaulyje. Faktas yra tas, kad ši daržovė yra gana išranki auginti. Baklažanai gana gerai atlaiko iki 32 laipsnių Celsijaus temperatūrą. Tuo pačiu metu daržovė išgyvena net esant mažai drėgmei. Todėl auginti baklažanus savo sode nebus sunku.

Bet kokius skanius baklažanų ruošinius galite pasigaminti. Pateikiame marinuotų baklažanų receptą žiemai.

Marinuotų baklažanų ingredientai:

Baklažanai – 1,5 kg;
Česnakai – 100 g;
Raudonoji paprika – 350 g;
Krapai – krūva;
Petražolės – krūva;
Druska – 1 valgomasis šaukštas;
Actas 9% – 80 ml;
Augalinis aliejus – 100 ml.
Marinuotų baklažanų paruošimas:

Nuimkite baklažanų stiebus ir supjaustykite dideliais kubeliais. Puode užvirinkite vandenį, suberkite baklažanus ir virkite 5 minutes.

Tada kiaurasamčiu išimkite baklažanus iš keptuvės. Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir nuluptas česnako skilteles. Išimkite raudonųjų pipirų vidų ir supjaustykite mažais kubeliais.

Viename dubenyje sumaišykite pipirus su žolelėmis ir česnaku, pabarstykite druska, pagal skonį įberkite kalendros ir maltų juodųjų pipirų.

Į pipirus ir žoleles supilkite actą ir augalinį aliejų ir išmaišykite.

Į pipirų ir žolelių mišinį įpilkite baklažanų ir vėl išmaišykite.

Baklažanus su žolelėmis ir česnaku sudėkite į išplautus ir išdžiovintus stiklainius ir gerai suspauskite.

Likusį sūrymą supilkite į stiklainius ir uždenkite dangteliais.

Išklokite keptuvę rankšluosčiu ir padėkite ant stiklainio dugno. Stiklainius iki pečių pripildykite vandens ir padėkite ant ugnies, kol užvirs.

Užvirus stiklainius virkite 10 min.

Po šios procedūros išimkite stiklainius iš keptuvės, susukite ir uždėkite dangtį žemyn.

Stiklainius rekomenduojama uždengti antklode ir palikti, kol visiškai atvės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.