Ar yra pasaulyje kas nors, kas nemėgsta blynų? Turbūt kiekvienas yra išbandęs šiuos minkštus, purius ir saldžius papločius. Tačiau ne visi žino, kiek laiko blynai tapo pripažintu patiekalu.
Faktas yra tas, kad blynai iš pradžių buvo valstiečių maistas. Tik po kurio laiko ant aukštuomenės stalų pradėjo pasirodyti blynai.
Šiais laikais blynai – paprasti, greiti pusryčiai. Pakalbėkime apie tai, kaip gaminti obuolių blynus.
Ingredientai obuolių pyragams:
obuoliai – 3 vnt.;
kefyras – 250 g;
cukrus – 4 šaukštai. l.;
kiaušiniai – 2 vnt .;
augalinis aliejus – 4 šaukštai. l.;
miltai – 300 g;
kepimo milteliai – 2 šaukšteliai.
Obuolių kotletų gamyba:
Nulupame porą obuolių ir išimame sėklas ir kiekvieną padaliname į dvi dalis.

Į dubenį su kefyru supilkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Į kefyro ir kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir minkykite vienalytę tešlą. Į tešlą suberkite kepimo miltelius ir vėl išmaišykite.
Didelėmis trintuvės pjaustyklėmis į tešlą sutarkuokite obuolius ir išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus padėkite po šaukštą tešlos.
Apkepkite blynus iš vienos pusės ant vidutinės ugnies. Šiuo metu nulupkite vieną likusį obuolį ir padalinkite jį plonais griežinėliais. Ant neapkepto blynų paviršiaus uždėkite porą riekelių, o tada apverskite.

Kepkite paviršių su obuolių griežinėliais iki auksinės rudos spalvos.

Iškepus obuolių trintas apibarstykite cukraus pudra.

Gamina labai obuolinius minkštus pusryčių blynus.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
