Traškūs pyragaičiai iš vaikystės – „kaip pas močiutę“. Taip skanu, kad be jų nė vienos šventės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Yra žmonių, manančių, kad XXI amžiuje pyragų gaminimu užsiima tik neoriginalūs virėjai. Tačiau su šiais žmonėmis galima ginčytis dėl pyragų originalumo. Šis pyragas turi didelę ir ilgą istoriją.

Pyragai dažnai buvo svarbus patiekalas įvairių šalių virtuvėse. Nuo Europos iki Azijos žinomos įvairios kepinių rūšys. Todėl neturėtumėte pyragų priimti kaip įprastų dalykų.

Verta gaminti mėsos pyragus, kad vakarienė ar pietūs būtų paįvairinti.

Mėsos pyrago tešlos ingredientai:

šiltas pienas – 250 ml;
šiltas vanduo – 250 ml;
mielės – 20 g;
cukrus – šaukštelis;
druska – 1 šaukštelis;
kiaušinio trynys – vnt.;
sviestas – 50 g;
miltai – 450 g.
Pyrago įdaro ingredientai:

virta mėsa – 300 g;
svogūnai – vnt.;
virti ryžiai – 100 g;
druska – ½ šaukštelio.
Mėsos pyragų ruošimas:

Virkite mėsą, kol iškeps. Šiuo metu dubenyje sumaišykite šiltą vandenį ir pieną, supilkite mieles, kiaušinių trynius, druską ir granuliuotą cukrų, išmaišykite.

Sviestą sudėkite į dubenį su mielių skysčiu, suberkite miltus ir minkykite tešlą. Tada sutepkite tešlą augaliniu aliejumi, kad ji būtų mažiau lipni.

Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltai 50 minučių.

Išvirusią mėsą sumalkite per mėsmalę. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite iki auksinės rudos spalvos.

Svogūną sumalkite mėsmale ir suberkite į mėsą, pagal skonį pasūdykite ir suberkite pipirus. Į mėsos mišinį suberkite ryžius ir išmaišykite. 

Išminkykite tešlą ir padalinkite į 16 vienodų kolobokų. Iš kolobokų rankomis darome nedidelius plokščius pyragėlius, į kuriuos dedame įdarą.

Į tešlos vidų sugnybiame įdarą ir dedame pyragėlius siūle žemyn.

Į keptuvę supilkite pusę augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Pyragėlius sudėkite į aliejų ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Šiuos pyragėlius rekomenduojama patiekti su aštriu kečupo, česnako, krapų ir paprikos padažu. Tačiau ir be padažo pyragėliai išeina puikūs, purūs ir sultingi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.