Pyragai tapo vienu mėgstamiausių daugelio žmonių patiekalų. Reikalas tas, kad pyragai yra universalūs. Juose galima derinti daugybę skirtingų įdarų. Pavyzdžiui, yra pyragaičių su grybais, mėsa, svogūnais ir kiaušiniais. Be to, yra saldūs pyragaičiai. Jie primena desertinius kepinius, nes geriami su arbata ar pienu.
Šie pyragėliai ruošiami su uogomis ir vaisiais. Be šių įdarų, žinomi varškės pyragaičiai. Jie priskiriami ir desertiniams, ir įprastiems kepiniams.
Tokį santykį tikriausiai nulėmė tai, kad varškės pyragai gali būti ir saldūs, ir sūrūs. Viskas priklauso nuo šefo, kuris ruošia pyragus, idėjos.
Ingredientai varškės pyragams:
kefyras – 250 ml;
kepimo soda – 0,5 šaukštelio;
druska – 0,5 šaukštelio;
kiaušiniai – 2 vnt .;
augalinis aliejus – 50 ml;
miltai – 480 g.
Užpildo ingredientai:
varškės sūris – 100 g;
sūris – 100 g;
sviestas – 100 g.
Varškės pyragų ruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite sodą ir užgesinkite kefyre. Kiaušinius sumuškite į kefyrą, supilkite augalinį aliejų ir gerai išplakite ingredientus.
Į kiaušinių masę suberkite miltus ir druską ir užminkykite tešlą. Sumaišę visus tešlos ingredientus, toliau minkykite ją ant stalo.
Tešlą padaliname į nedidelius rutuliukus, iš kurių iškočiojame plokščius 20 cm skersmens paplotėlius. Kiekvieną sluoksnį patepkite minkštu sviestu ir vieną ant kito padėkite 6 plokščius pyragus.
Panašius veiksmus kartojame su antrąja kolobokų partija. Sluoksnius dedame į šaldytuvą ir iš anksto supakuojame į plastikinį maišelį.
Palikite pyragėlius, kol sviestas sukietės.
Šiuo metu paruoškite įdarą – smulkia tarka sumalkite sūrį, sumaišykite su varške.
Šaltus sluoksnius išimame iš šaldytuvo ir susukame į dideles plonas stačiakampes lėkštes.
Abu sluoksnius susukame į ritinėlius, padaliname į mažas porcijas – vieno mini ritinėlio plotis 2 pirštai.
Suktinukus dėkite vertikaliai ir susukite į plokščius 7-10 cm skersmens paplotėlius.
Į kiekvieną paplotį dėkite po valgomąjį šaukštą įdaro ir į vidų užsandarinkite varškės.
Pyragėlius dėkite ant kepimo skardos ir aptepkite trynio ir pieno mišiniu.
Pyragėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 minutes.
Gauti kepiniai yra sluoksniuoti ir gražūs. Viduje esanti varškė puikiai dera su sūriu. Į įdarą pagal skonį galite įdėti ir žolelių.