Naujųjų metų „Mimoza“ pagal naują receptą. Šias salotas įvertino visi svečiai: dabar tik taip jas ruošiu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Naujųjų metų stalo salotos skiriasi nuo to, ką įprastai valgome kasdieniame gyvenime. Šventinės salotos yra kaloringos ir sočios. Tai būtina daugelio naujametinių patiekalų, ypač užkandžių, sąlyga. Paprastai ant šventinio stalo yra alkoholinių gėrimų. Kad alkoholis greičiau ir geriau pasisavintų, ruošiami įvairūs riebūs patiekalai.

Yra žinoma, kad alkoholio vartojimas tuščiu skrandžiu yra žalingas. Taigi skrandžio sienelės tampa labiau dirginamos, alkoholis greičiau pasisavinamas, o tai labai trukdo žmogui kultūringai švęsti. Valgant sočiai su alkoholiu šie procesai sulėtėja.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti nuoširdžias salotas – Naujųjų metų mimozą.

Naujųjų metų mimozos salotų ingredientai:

Konservuota rožinė lašiša – 180 g;
virtas kiaušinis – 3 vnt.;
Virtos bulvės – 2 vnt.;
virtos morkos – 2 vnt.;
Sūris – 120 g;
Žalieji svogūnai – 1/2 ryšulio;
Druska – ½ šaukštelio;
Majonezas – 3 šaukštai;
Žalieji žirneliai;
Žuvis raudona.
Naujųjų metų mimozos salotų paruošimas:

Išimkite rožinę lašišą iš stiklainio ir filė lengvai sutrinkite šakute. Nuluptus virtus kiaušinius, nuluptas morkas ir bulves sutarkuoti stambia tarka. Sūrį sumalkite stambiomis trintuvėmis.

Susmulkinkite žalius svogūnus. Ant salotų dubens dugno sudėkite tarkuotas bulves. Kiekvieną salotų sluoksnį sutepkite majonezu.

Ant bulvių sluoksnio uždėkite rausvą lašišą ir pabarstykite žaliais svogūnais. Ant svogūnų sluoksnio dėkite tarkuotas morkas, tada įmuškite pjaustytus kiaušinius.

Kiaušinių sluoksnį pabarstykite sūriu ir ant paviršiaus sukurkite majonezo raštą – deimantus. Deimantų sankirtose padėkite žaliuosius žirnelius.

Deimantų centrus padengiame žalumynais, dedame raudoną žuvį.

Belieka leisti salotoms pusvalandį mirkti šaldytuve. Rožinės lašišos ir raudonos žuvies salotos yra paruoštos!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.