Yra daug įvairių pyragų rūšių, kurios jau seniai užkariavo milijonų širdis. Pavyzdžiui, mėsos pyragaičiai, belyashi ir pyragaičiai, osetinų pyragas, chačapuri ir kt. Tačiau kai kuriuos užsieninius pyragus paruošti dažnai būna sunku. Be to, panašumas į originalą nebus maksimalus, nes gaminant maistą nenaudojama tradicinė technologija. Tai yra, deja, be gruzinų nepavyks paruošti autentiškų chačapurių. Taip pat su osetinišku pyragu, belyašu ir kitų rūšių kepiniais.
Dėl šios priežasties nereikėtų vaikytis kepinių originalumo, o gamintis patiems. Parodysime, kaip pasigaminti skanių kepinių su grybais ir vištiena.
Ingredientai pyrago tešlai:
Kefyras – 500 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Miltai – 750 g;
Kepimo milteliai – a.š.
Ingredientai pyragų įdarui:
Svogūnai – 2 vnt.;
Marinuoti pievagrybiai – 150 g;
Vištienos filė – 200 g;
grietinė – 150 g.
Pyragų ruošimas:
Į kefyrą supilkite druską ir granuliuotą cukrų, sumuškite kiaušinį ir supilkite augalinį aliejų, gerai išmaišykite.
Į tešlą įsijokite anksčiau sumaišytus miltus ir kepimo miltelius, mentele užminkykite tešlą.
Toliau rankomis minkykite tešlą iki vientisos, šiek tiek lipnios masės ir suformuokite bandelę. Palikite tešlą po celofanu 20 minučių kambario temperatūroje.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite svogūną iki auksinės rudos spalvos keptuvėje su augaliniu aliejumi. Pievagrybius smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su svogūnu.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais. dedame į keptuvę ir pakepiname kartu su svogūnais ir grybais. Įdarą pasūdykite ir pipirus pagal skonį.
Į daržoves ir vištieną įpilkite grietinės ir išmaišykite. Įdarą troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies 15 minučių.
Kol įdaras vėsta, suformuokite 12 tešlos rutuliukų.
Kiekvieną bandelę susukame į nedidelį plokščią pyragą, į kurį dedame po šaukštą įdaro.
Uždenkite įdarą tešloje ir dėkite siūle žemyn.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pyragėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Pyragėlius geriau dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuo kepinių nuvarvėtų riebalų perteklius.
Rezultatas – pyragėliai su nauju įdaru, vietoj pievagrybių galima naudoti kitus mėgstamus grybus.