Bulvių patiekalai visada buvo populiarūs tarp žmonių. Bulvės tapo ypač aktualios XX a. Iki tol dauguma europiečių su šia daržove nedraugavo. Faktas yra tas, kad bulvės buvo egzotiška daržovė. Todėl jie nežinojo, kaip jį valgyti. Žmonės valgė viršutinę dalį, lapus ir žiedus, kurie yra nuodingi. Dėl to žuvo daug žmonių, o tai pakenkė bulvių reputacijai.
Tačiau po kurio laiko dauguma išmoko virti bulves. Jis pakeitė ropes ir kitas daržoves, kurias anksčiau vartojo milijonai.
Šiais laikais iš bulvių galima paruošti daugybę patiekalų. Pavyzdžiui, kepti bulviniai pyragaičiai su padažu.
Ingredientai bulvių pyragams:
bulvės – 2 vnt .;
druskos;
petražolės – 8 lapai;
čederio sūris – 100 g;
kukurūzų krakmolas – 30 g;
augalinis aliejus – 50 ml.
Ingredientai padažui:
grybai – 6 vnt .;
augalinis aliejus – 40 ml;
druskos;
miltai – 10 g;
pienas – 100 ml;
juodieji pipirai
Bulvių pyragų ruošimas:
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Bulvių sultinį nusausinkite per sietelį. Minkštas nuluptas bulves pertrinkite per sietelį į kitą dubenį, kad gautumėte tyrę.
Smulkiai supjaustykite petražoles, o sūrį sutarkuokite smulkiomis trintuvės pjaustyklėmis. Į bulvių košę suberkite sūrį ir petražoles ir išmaišykite. Kukurūzų krakmolą supilkite į bulvių košę ir išmaišykite.
Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir minkykite tešlą ant pergamento. Tešlą uždenkite antruoju pergamento lakštu ir kočėlu iškočiokite plonu sluoksniu.
Iš tešlos pašaliname nelygius kraštus, naudodami sausainių formeles arba stiklinę, išpjauname figūras ar pyragus.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite papločius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Padažui grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite puode augaliniame aliejuje. Apkeptus grybus pasūdykite ir suberkite į juos miltus. Į mišinį supilkite pieną, sutirštinkite ir pipiruokite.
Tai puikus patiekalas iš bulvių pyragų su padažu. Šis patiekalas tinka užkandžiui.