Svečiai manė, kad tai pyragas. „Silkė po kailiu“ – neįprasto pateikimo receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Silkė po Shuba yra Naujųjų metų švenčių ambasadorė. Šios salotos ruošiamos ne tik Naujiesiems metams, bet ir kitoms šventėms. Tačiau dažniausiai salotas galima pamatyti per Naujųjų metų šventinę vakarienę.

Šis patiekalas sovietmečiu tapo tradiciniu šventiniu patiekalu. Salotos buvo perimtos iš suomių, kurie taip pat mėgsta patiekalus su silke.

Pirmasis silkės receptas pagal Shuba buvo sukurtas 1917–1918 m., skirtas darbuotojams. Tada salotos pradėjo modernizuotis. Pridėta naujų produktų, kurių anksčiau nebuvo originaliame recepte.

Paprasta silkė po šuba svečių nenustebins. Jei salotas patieksite originaliai, bus visai kas kita.

Ingredientai silkei pagal Shuba:

Silkės filė – 300 g;
Bulvės – 300 g;
Morkos – 300 g;
Burokėliai – 300 g;
Svogūnai – 80 g;
Kiaušinis – 5 vnt.;
Majonezas – 300 g;
Druska – 8 g.
Ingredientai želė:

Burokėliai – 100 g;
Želatina – 30 g;
Vanduo – 500 g;
Druska – 5 g.
Silkės virimas pagal Shuba:

Morkas, bulves ir burokėlius sutepkite augaliniu aliejumi, daržoves atskirai suvyniokite į foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35-50 minučių.

Virkite kietai virtus kiaušinius 8-10 minučių.

Kol daržovės ir kiaušiniai vėsta, nuo silkės nuimkite kaulus ir juodą plėvelę. Daržoves galite patikrinti dantų krapštuku, jis turi tilpti į kiekvieną daržovę be jokių problemų.

Išvalome visas daržoves, kiaušinius, nuimame nuo silkės plėvelę. Želatiną užpilkite vandeniu. Šiuo metu visas daržoves ir kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Palikite vieną kiaušinį, į atskirą dubenį sudėkite 100 burokėlių.

Silkę ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Daržovių masę, silkę ir kiaušinius pagardinkite majonezu ir druska.

Dėkite sluoksniais į kepimo žiedą – bulves, silkę ir svogūnus, morkas, kiaušinius ir burokėlius. Palikite salotas valandai šaldytuve po plėvele.

Taip pat skaitykite:  Paprastas pyragas mikrobangų krosnelėje vos per 3 minutes: jį gali paruošti net vaikas

Puode užvirkite vandenį, į verdantį vandenį suberkite likusius burokėlius. Leiskite vandeniui šiek tiek atvėsti, supilkite želatiną ir maišykite, kol ji visiškai ištirps. Želatiną perkoškite per sietelį ir pašalinkite burokėlių minkštimą.

Likusį kiaušinį supjaustykite apvaliomis lėkštėmis, silkę supjaustykite gabalėliais. Ant salotų išdėliokite lėkštes ir maisto gabaliukus.

Nuimkite salotų žiedą ir uždenkite didesnio skersmens žiedu.

Išorinius žiedo kraštus sandariname juostele. Želė supilama ant salotų ir paliekama valandai šaldytuve, kol sustings.

Dėl to mes turime silkę po kailiu želė.

Svečiai gali net pagalvoti, kad tai pyragas, o ne salotos, bus taip gražu.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.