Imu varškės ir kefyro. Minkšti pyragėliai su varške: mano vyras juos tiesiog mėgsta

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprasti ir prieinami receptai visada bus populiaresni tarp žmonių nei bet kurie kiti. Faktas yra tas, kad žmonės nuolat gamina tokius receptus. Kuo patiekalas lengvesnis ir kuo mažesnis ingredientų rinkinys, tuo geriau.

Ši logika buvo naudojama net senovėje. Jeigu pasigilinsime į valstiečių buitį ir virtuvę, prabangių patiekalų nepamatysime. Visi patiekalai kuklūs, bet patenkinti. Tai nereiškia, kad visada ir visame kame turime laikytis valstiečių asketizmo. Ši pastaba rodo, kad paprastumas yra lygus laimei.

Blynams, blynams, pyragams ir kopūstų sriubai brangių produktų nereikėjo. Todėl, jei norite pasilepinti kažkuo nebrangiu ir skaniu, turėtumėte atidžiau pažvelgti į varškės pyragų receptą.

Ingredientai varškės pyragams:

kefyras – 100 ml;
varškės sūris – 100 g;
kiaušinis – vnt.;
cukrus – 2 šaukštai;
druska – ½ šaukštelio;
miltai – 500 g;
kepimo milteliai – 10 g.
Varškės pyragų ruošimas:

Į indą su kefyru sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, gerai išmaišykite. Dviem priedais suberkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir rankomis minkykite elastingą ir šiek tiek lipnią tešlą.

Palikite tešlą 20 minučių po celofanu ir rankšluosčiu. Tada suvilgykite augaliniu aliejumi ir pirštais minkykite į storą pyragą.

Tortą ištempiame į stačiakampį ir padaliname į 8 vienodus stačiakampius.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus padėkite tešlos sluoksnius.

Kepkite tešlą iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Rezultatas – minkšti pyragėliai su varške tešlos viduje.

Kad būtų saldumas, pyragėlius galima apibarstyti cukraus pudra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.