„Ivushka“ salotos yra sovietinių laikų receptas. Paprasta, bet taip skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Salotos „Ivushka“ yra skanus ir sveikas patiekalas, galintis papuošti bet kurį stalą. Lengvai paruošiamas, bet tuo pačiu yra ryškaus ir sodraus skonio. Salotos „Ivuška“ gavo savo pavadinimą dėl jose esančių daržovių ir žolelių, kurios sukuria unikalią skonio ir aromato kompoziciją.

Šios salotos gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie mėsos ar žuvies. Dėl savo sudėties jame yra daug vitaminų ir mineralų, reikalingų žmogaus sveikatai palaikyti.

Be to, „Ivushka“ salotos gali būti nekaloringos, todėl tinka dietinei mitybai.

Ruoškime „Ivuškos“ salotas kartu.
Ingredientai:

konservuotos sardinės – 180 g;
kiaušinis – 4 vnt.;
morkos – 1 vnt .;
marinuoti agurkai – 3 vnt.;
raudonasis svogūnas – 1 vnt .;
druska – 1 šaukštelis;
cukrus – 2 šaukšteliai;
actas 9% – 1 valgomasis šaukštas;
vanduo – 3 šaukštai;
majonezo;
krapai – kekė.
„Ivushka“ salotų paruošimas:

Marinuotiems svogūnams raudonąjį svogūną reikia supjaustyti plonais pusžiedžiais, sumaišyti su druska, cukrumi, actu ir vandeniu. Išvirusius kiaušinius supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat ir raugintus agurkus.

Morkas sutarkuokite smulkia tarka, iš sardinių pašalinkite aliejų ir šakute sutrinkite į tyrę. Į lėkštę dedame sluoksnį sardinių ir aptepame majonezu.

Tada dėkite sluoksnį raugintų svogūnų, išspaustų iš marinato, išdėliokite morkas, patepkite majonezu. Ant morkų sluoksnio dėkite agurkus ir aptepkite majonezu.

Ant agurkų sluoksnio dėkite kiaušinius, vėl patepkite majonezu, pabarstykite krapais. Leiskite salotoms mirkti 2-3 valandas.

Vietoj majonezo galite naudoti grietinę, tada salotos bus dietinės. Vietoj sardinių aliejuje, salotoms reikėtų pirkti sardines savo sultyse.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.