Kefyro sausainiai per 5 minutes. Pats geriausias receptas iš vaikystės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Nėra nieko geriau už naminius sausainius bet kokiam arbatos vakarėliui. Tai gali praskaidrinti bet kokius susibūrimus su draugais ir šeima. Tačiau daugelis žmonių pastaruoju metu mieliau renkasi sausainius, o ne gamina juos patys. Faktas yra tas, kad dauguma žmonių nenori leisti laiko ruošdami sausainius.

Šiuolaikiniai žmonės mano, kad sausainių paruošimas užima daug laiko. Reikia išminkyti tešlą, paruošti saldų įdarą, įkaitinti orkaitę ir palaukti, kol sausainiai iškeps. Žinoma, yra sausainių, kurių paruošimas trunka ilgai. Tačiau yra daug greitųjų slapukų. Verta parodyti, kaip sausainius pasigaminti per 5 minutes.

Sausainių ingredientai:

kefyras – 200 ml;
kiaušinis – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
cukrus – 6 šaukštai. l.;
augalinis aliejus – 120 ml;
vanilinis cukrus – 20 g;
kepimo milteliai – a.š. l.;
miltai – 600 g;
aguona.
Sausainių ruošimas:

Dubenyje išplakti kiaušinius su žiupsneliu druskos. Į kiaušinių mišinį supilkite augalinį aliejų ir įberkite 3 šaukštus cukraus, sumaišykite ingredientus.

Į kiaušinių masę supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite. Į kefyro ir kiaušinių mišinį dalimis suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Minkykite minkštą ir elastingą tešlą.

Padalinkite tešlą į dvi dalis, vieną iš dalių iškočiokite į sluoksnį aplink perimetrą, lygų ½ kepimo skardos dalies. Sluoksnį pabarstykite cukrumi ir aguonomis ir lengvai paspauskite kočėlu.

Panašią procedūrą kartojame su antrąja testo dalimi. Kepimo skardą padengiame pergamentu, abu sluoksnius padalijame į mažus rombučius, trikampius ar kvadratėlius ir dedame ant pergamento.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Rekomenduojame sausainius ruošti iš kambario temperatūros ingredientų. Taip tešla tikrai gerai išeis, todėl sausainiai bus minkšti ir kvapnūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.