Kotletai jau seniai buvo populiarus patiekalas daugelyje restoranų. Tai ypač pasakytina apie rusiškos virtuvės restoranus. Daugumai NVS gyventojų kotletai asocijuojasi su rytų slavų virtuve. Tačiau iš tikrųjų kotletai yra prancūziškas patiekalas. Atvykę į Paryžių ir pamatę kotletus prancūzų restoranuose, daugelis net suglumsta – kodėl vietoj maltos mėsos patiekiami šonkauliukai su kauliu?
Faktas yra tas, kad kotletai iš pradžių buvo kiaulienos šonkauliukai ant kaulo. Vėliau kotletai tapo faršu su daugybe priedų. Dabar kotletai gaminami iš daržovių, sojos ir net kiaušinių. Maltos mėsos ir šonkauliukų patiekalui visai nereikia.
Mes jums pasakysime, kaip virti kiaušinių kotletus.
Kiaušinių kotletų ingredientai:
kiaušiniai – 5 vnt .;
kepalas – ⅓ vnt.;
sviestas – šaukštelis;
svogūnas – vnt.;
bulvių košė – 5 šaukštai;
džiūvėsėliai.
Kiaušinių kotletų paruošimas:
Kietai išvirkite 5 kiaušinius, nulupkite ir padalinkite į trynius ir baltymus. Baltymus supjaustykite mažais kubeliais.
Puresniems kotletams viena iš gudrybių – trynius sutarkuoti smulkia tarka ir sumaišyti su sviestu.
Pamirkykite kepalą vandenyje ir išspauskite. Galite praleisti žingsnį su kepalu ir nedėti jo į kotletus.
Dar viena gudrybė – į trynių, baltymų ir kepalų mišinį įmaišyti bulvių košės. Atminkite, kad į tyrę nedėkite druskos, kitaip galite sugadinti galutinio patiekalo skonį.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir lengvai pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Į likusius ingredientus sudėkite pakepintus svogūnus.
Į mišinį įmuškite kiaušinį ir įmaišykite kažką panašaus į maltą kiaušinį. Pagrindinė gudrybė – palikti kotletus pusvalandžiui šaldytuve, kad būtų klampumas.
Iš mišinio suformuokite nedidelius kotletus. Nepamirškite į mišinį įberti mėgstamų prieskonių ir druskos. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – nebrangūs kiaušinių kotletai.
Jie ant jūsų stalo nesunkiai gali pakeisti maltos mėsos kotletus.